1. В блендер сипете брашното, добавете нарязано на кубчета масло, захарта и солта. Смелете до получаването на трохи.

2. Прибавете 1–2 с.л студена вода и яйцето, смелете отново.

3. Увийте тестото в опаковъчно фолио и го приберете тестото в хладилник за 30 минути.

4. След това разточете върху набрашнен плот и изрежете кръгове. Поставете ги във формички за мини тарталети, така че да покриват и дъното, и стените. Ако е нужно, приберете в хладилник за 10 минути.

5. Изпечете ги в загрята 180 градуса фурна за 6–8 минути. Охладете ги и ги извадете от формичките.

6. Намажете половината тарталети с разтопен бял шоколад. Сложете във фризер за минута-две. Разбийте сметаната със захарта и бурбонската ванилова захар. Гарнирайте тарталети със сладката плънка с помощта на пош. Декорирайте със захаросани виолетки.

7. За солената плънка разбъркайте крем сиренето със заквасената сметана, хряна и сол на вкус.

8. Напълнете останалите тарталети с получения крем. Аранжирайте с нарязана на ленти шунка и микро растения за декорация.

 

Продукти

  • За тестото:
  • 340 г брашно
  • 150 г студено краве масло
  • 1 яйце
  • 1 с.л. захар
  • 1 щипка сол
  • За плънката със сметана и виолетки:
  • 350 мл течна животинска сметана (35%)
  • 2 с.л. захар
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 100 г бял шоколад
  • захаросани виолетки за декорация
  • За плънката с шунка:
  • 150 г прошуто кото
  • 100 г заквасена сметана
  • 150 г крем сирене
  • 1 с.л. хрян от буркан
  • сол
  • микро растения за декорация

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички