Пилешко филе със сос Гастрик и пюре от грах
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Отделете филетата заедно с кожата, а останалото пиле запазете за друго ястие.
2. За соса в касерола загрейте маслото и в него сотирайте наситнения лук шалот. Прибавете меда и гответе около 5 минути. След това налейте оцета и оставете да се редуцира. Добавете соевия сос, сол и черен пипер на вкус.
3. За пюрето в касерола смесете сметаната, маслото, кайенския пипер и сол. Загрейте ги на котлона. Бланширайте граха за кратко в кипяща подсолена вода, отцедете го и го пюрирайте със затоплената сметана. Добре е да останат и по-едри парченца.
4. Овкусете пилешките гърди със сол на люспи и черен пипер. Загрейте маслото и зехтина. Сложете месото първо от страната с кожата надолу, когато е готово, обърнете и поръсете с листенца естрагон.
5. Разрежете готовите филета и ги сервирайте с пюрето от грах отстрани, полейте ги със соса и украсете с микрорастенията.
Продукти
- 1 пиле
- 20 г краве масло
- 20 мл зехтин
- 2 стръка естрагон
- микрорастения за украса (кейл)
- сол на люспи
- черен пипер на вкус
- За соса:
- 1–2 глави лук шалот
- 20 г краве масло
- 80 г мед
- 120 мл ябълков оцет
- 1 с.л. соев сос
- сол и черен пипер на вкус
- За пюрето от грах:
- 400 г замразен грах
- 150 мл течна животинска сметана 35%
- 40 г краве масло
- 1 щипка кайенски пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне