1. Отделете филетата заедно с кожата, а останалото пиле запазете за друго ястие.

2. За соса в касерола загрейте маслото и в него сотирайте наситнения лук шалот. Прибавете меда и гответе около 5 минути. След това налейте оцета и оставете да се редуцира. Добавете соевия сос, сол и черен пипер на вкус.

3. За пюрето в касерола смесете сметаната, маслото, кайенския пипер и сол. Загрейте ги на котлона. Бланширайте граха за кратко в кипяща подсолена вода, отцедете го и го пюрирайте със затоплената сметана. Добре е да останат и по-едри парченца.

4. Овкусете пилешките гърди със сол на люспи и черен пипер. Загрейте маслото и зехтина. Сложете месото първо от страната с кожата надолу, когато е готово, обърнете и поръсете с листенца естрагон.

5. Разрежете готовите филета и ги сервирайте с пюрето от грах отстрани, полейте ги със соса и украсете с микрорастенията.

Продукти

  • 1 пиле
  • 20 г краве масло
  • 20 мл зехтин
  • 2 стръка естрагон
  • микрорастения за украса (кейл)
  • сол на люспи
  • черен пипер на вкус
  • За соса:
  • 1–2 глави лук шалот
  • 20 г краве масло
  • 80 г мед
  • 120 мл ябълков оцет
  • 1 с.л. соев сос
  • сол и черен пипер на вкус
  • За пюрето от грах:
  • 400 г замразен грах
  • 150 мл течна животинска сметана 35%
  • 40 г краве масло
  • 1 щипка кайенски пипер
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички