1. Накълцайте месото на малки парчета или го смелете в месомелачка. В голяма купа смесете месото, галетата,  яйцето и прясното мляко. Към тях настържете лука, поръсете с кимион и чили на вкус.
  2. Прибавете зехтина, настъргания пармезан, както и накълцаните магданоз, чесън и спанак. Разбъркайте хубаво и оставете каймата за 1 час в хладилник.
  3. Оформете кюфтенца и ги подредете в тава, застлана с пергаментова хартия.  Полейте ги със зехтин и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 15 минути.
  4. За соса пасирайте авокадото с кориандъра и сока от 1/2 лайм. Посолете пюрето и го разбъркайте със заквасената сметана.
  5. Сервирайте кюфтенцата със зеления сос.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Продукти

  • 800 г пуешко филе
  • 1 яйце
  • 60 г галета
  • 30 мл прясно мляко
  • 1 глава лук
  • 1 връзка магданоз
  • 50 г спанак
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. зехтин + за поливане
  • 20 г пармезан
  • 1 ч.л. кимион
  • чили на вкус
  • сол и на вкус
  • За соса:
  • 1 авокадо
  • 100 г заквасена сметана
  • сок от 1/2 лайм
  • 2 стръка кориандър
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички