Кюфтенца от пуешко месо
Рецепта от: Стоян и Лора
- Накълцайте месото на малки парчета или го смелете в месомелачка. В голяма купа смесете месото, галетата, яйцето и прясното мляко. Към тях настържете лука, поръсете с кимион и чили на вкус.
- Прибавете зехтина, настъргания пармезан, както и накълцаните магданоз, чесън и спанак. Разбъркайте хубаво и оставете каймата за 1 час в хладилник.
- Оформете кюфтенца и ги подредете в тава, застлана с пергаментова хартия. Полейте ги със зехтин и печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 15 минути.
- За соса пасирайте авокадото с кориандъра и сока от 1/2 лайм. Посолете пюрето и го разбъркайте със заквасената сметана.
- Сервирайте кюфтенцата със зеления сос.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Продукти
- 800 г пуешко филе
- 1 яйце
- 60 г галета
- 30 мл прясно мляко
- 1 глава лук
- 1 връзка магданоз
- 50 г спанак
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. зехтин + за поливане
- 20 г пармезан
- 1 ч.л. кимион
- чили на вкус
- сол и на вкус
- За соса:
- 1 авокадо
- 100 г заквасена сметана
- сок от 1/2 лайм
- 2 стръка кориандър
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол