Печено пиле с картофи и домати

Печено пиле с картофи и домати

Начин на приготвяне:

1. Обезкостете бутчетата с нож, като резвате леко месото около костта, докато тя не се освободи. Нарежете месото на едри парчета и го запържете в тиган. Поставете го първо върху страната с кожата, за да пусне мазнина тя. Овкусете със сол.
2. Продупчете чери доматчетата с върха на нож и ги пуснете във вряла вода за около минута. Извадете ги и ги обелете.
3. Сварете картофите цели. Като ги прецедите, ги сложете при доматите и ги разчупете ги с пръсти на две.
4. Направете зелен дресинг, като смелите или начукате хубаво нарязаните зелени подправки заедно със сол. След първоначалното смилане добавете към сместа и зехтин, оцет и черен пипер и отново ги смелете.
5. Щом пилето покафенее от двете страни, добавете зеленчуците в тигана и разбъркайте. Изсипете цялата смес в тава и я залейте със зеления сос. Изпечете ястието на 180-200 градуса за 30-40 минути - до златисто.
6. При сервиране гарнирайте с прясна рукола.

Продукти

 

  • 12 горни пилешки бутчета
  • 1.25 кг чери домати
  • 1.75 кг пресни картофи
  • 1 връзка пресен риган или розмарин
  • 0.5 връзка пресен майоран
  • сол и черен пипер
  • оцет
  • зехтин

Свързани рецепти