Тиквено мляко с ориз
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Пасирайте тиквата и прецедете пюрето.
2. Сварете измития ориз в млякото и около 200 мл вода до готовност.
3. Добавете захарта, пръчката канела, ваниловата захар, стафидите, рома, джинджифила и сметаната. Разбъркайте и гответе на слаб огън 10 минути.
4. Добавете тиквата и разбъркайте. Дръпнете от огъня. Разпределете във форми за крем брюле.
5. Загрейте фурната на грил програма на 220 градуса.
6. Изпечете десерта за 15 минути. Извадете и поръсете със захар. Карамелизирайте с горелка и поднесете топъл или студен.
Продукти
- 300 г печена тиква
- 180 г бисерен ориз
- 1 литър прясно мляко
- 200 мл течна животинска сметана
- 180 г захар
- 60 мл тъмен ром
- 60 г тъмни стафиди
- 1 ч.л. сух джинджифил
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 1 пръчка канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска