1. Пасирайте тиквата и прецедете пюрето. 

2. Сварете измития ориз в млякото и около 200 мл вода до готовност. 

3. Добавете захарта, пръчката канела, ваниловата захар, стафидите, рома, джинджифила и сметаната. Разбъркайте и гответе на слаб огън 10 минути. 

4. Добавете тиквата и разбъркайте. Дръпнете от огъня. Разпределете във форми за крем брюле.

5. Загрейте фурната на грил програма на 220 градуса.

6. Изпечете десерта за 15 минути. Извадете и поръсете със захар. Карамелизирайте с горелка и поднесете топъл или студен. 

Продукти

  • 300 г печена тиква
  • 180 г бисерен ориз
  • 1 литър прясно мляко
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 180 г захар
  • 60 мл тъмен ром
  • 60 г тъмни стафиди
  • 1 ч.л. сух джинджифил
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 1 пръчка канела

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички