Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Тиквено мляко с ориз

категория 0/5
1. Пасирайте тиквата и прецедете пюрето. 

2. Сварете измития ориз в млякото и около 200 мл вода до готовност. 

3. Добавете захарта, пръчката канела, ваниловата захар, стафидите, рома, джинджифила и сметаната. Разбъркайте и гответе на слаб огън 10 минути. 

4. Добавете тиквата и разбъркайте. Дръпнете от огъня. Разпределете във форми за крем брюле.

5. Загрейте фурната на грил програма на 220 градуса.

6. Изпечете десерта за 15 минути. Извадете и поръсете със захар. Карамелизирайте с горелка и поднесете топъл или студен. 
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора