Стек от целина
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Обелете и след това нарежете целината на шайби с дебелина около 2 см. Смесете зехтина със стрития на паста чесън, накълцана мащерка и пушена сол на вкус и намажете шайбите целина.
2. Гответе ги в загрят грил-тиган или върху плоча от двете страни до златисто. Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете целината във фурната за 10-15 минути, докато омекне.
3. За соса в купа разбъркайте стрития на паста чесън със сусамовия тахан, лимонов сок на вкус, сол и киселото мляко. Ако сосът е много гъст, добавете 1-2 с.л. вода.
4. Смесете в купа накълцаните орехи и магданоз със сиропа от нар, зехтина и сол на вкус.
5. В чиния сложете от соса, отгоре поставете стек от целина, гарнирайте със сместа с орехи, листенца спанак и зрънца нар.
Продукти
- 1 голяма глава целина
- 1 скилидка чесън
- 1 стрък мащерка
- 50 мл зехтин
- пушена сол на люспи
- За соса:
- 2 с.л. сусамов тахан
- 1 лимон
- 1 скилидка чесън
- 3 с.л. кисело мляко
- сол на вкус
- За гарниране:
- 1 нар
- 80 г печени орехи
- 2 стръка магданоз
- 1 с.л. сос от нар
- 30 мл зехтин екстра върджин
- сол на вкус
- 20 г листа бейби спанак
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне