Пиле лютика
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Наситнете лука и чесъна. Нарежете месото на кубчета, поръсете със сол, пипер меланж и брашно и запържете в загрято масло до полуготовност.
2. Извадете от съда и запържете лука и чесъна.
3. Когато омекнат зеленчуците, прибавете нарязаните печени чушки и цялата люта чушка, предварително надупчена.
4. Сложете и доматите, нарязани на кубчета, поръсете със сол и пушен пипер. Гответе 10 минути и сложете пилето.
5. Гответе за кратко и сервирайте ястието с наситнени магданоз и босилек.
Продукти
- 600 г пилешко филе
- 6 обелени, печени червени чушки
- 4 белени домата
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 люта чушка
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 2 стръка босилек
- 3–4 стръка магданоз
- 60 г краве масло
- 2 с.л. брашно
- сол и пипер меланж на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото