Бърза яхния с пилешко месо и печени чушки, с леко пикантен и пушен вкус.

Продукти

  • 600 г пилешко филе
  • 6 обелени, печени червени чушки
  • 4 белени домата
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 люта чушка
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 2 стръка босилек
  • 3–4 стръка магданоз
  • 60 г краве масло
  • 2 с.л. брашно
  • сол и пипер меланж на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Наситнете лука и чесъна. Нарежете месото на кубчета, поръсете със сол, пипер меланж и брашно и запържете в загрято масло до полуготовност.
  • 2. Извадете от съда и запържете лука и чесъна.
  • 3. Когато омекнат зеленчуците, прибавете нарязаните печени чушки и цялата люта чушка, предварително надупчена.
  • 4. Сложете и доматите, нарязани на кубчета, поръсете със сол и пушен пипер. Гответе 10 минути и сложете пилето.
  • 5. Гответе за кратко и сервирайте ястието с наситнени магданоз и босилек.

Свързани рецепти

Виж всички