Пиле лютика
Рецепта от: Стоян и Лора
Бърза яхния с пилешко месо и печени чушки, с леко пикантен и пушен вкус.
Продукти
- 600 г пилешко филе
- 6 обелени, печени червени чушки
- 4 белени домата
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 люта чушка
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 2 стръка босилек
- 3–4 стръка магданоз
- 60 г краве масло
- 2 с.л. брашно
- сол и пипер меланж на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Наситнете лука и чесъна. Нарежете месото на кубчета, поръсете със сол, пипер меланж и брашно и запържете в загрято масло до полуготовност.
- 2. Извадете от съда и запържете лука и чесъна.
- 3. Когато омекнат зеленчуците, прибавете нарязаните печени чушки и цялата люта чушка, предварително надупчена.
- 4. Сложете и доматите, нарязани на кубчета, поръсете със сол и пушен пипер. Гответе 10 минути и сложете пилето.
- 5. Гответе за кратко и сервирайте ястието с наситнени магданоз и босилек.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Мери Бери
Пиле с хойсин и кашу
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Примож Долничар
Пилешки рула с прошуто и сирене
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд