Хляб от лимец с орехи
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за супер лесен и бърз хляб. Тестото за него се приготвя с кисело мляко и сода. Добавените нарязани орехи обогатяват вкуса на хляба.
Продукти
- 300 г брашно от лимец
- 100 г орехи
- 250 г кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
- 1. Разбъркайте киселото мляко със содата. Нарежете орехите.
- 2. В купа изсипете киселото мляко със содата. Прибавете брашното, солта, накълцаните орехи и зехтина.
- 3. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес без да прекалявате.
- 4. Прехвърлете в подходящ съд, оформете хляб и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30–40 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб
Рецепти Люк Нгуен
Сладък хляб "Баба"