Хляб от лимец с орехи
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за супер лесен и бърз хляб. Тестото за него се приготвя с кисело мляко и сода. Добавените нарязани орехи обогатяват вкуса на хляба.
Продукти
- 300 г брашно от лимец
- 100 г орехи
- 250 г кисело мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
- 1. Разбъркайте киселото мляко със содата. Нарежете орехите.
- 2. В купа изсипете киселото мляко със содата. Прибавете брашното, солта, накълцаните орехи и зехтина.
- 3. Разбъркайте до получаването на хомогенна смес без да прекалявате.
- 4. Прехвърлете в подходящ съд, оформете хляб и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30–40 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Лесен хляб
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Донал Скиан
Соден хляб с ирландско сирене и мащерка
Рецепти Лука Чиано
Мини фокачи с прошуто и пушена моцарела
Рецепти Марк Мориарти
Хляб Бриош с чесново масло
Рецепти Марта Стюарт
Занаятчийски хляб
Рецепти Стоян и Лора
Питка с кафяво масло и шарена сол
Рецепти Марта Стюарт
Хляб на осморки с кафяво масло
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум