Сусамени гризини
Рецепта от: Стоян и Лора
©2019 FOX Networks Group Bulgaria
- В купа смесете двата вида брашно и солта. Разбъркайте маята с 220 мл топла вода, зехтина и меда. Налейте към брашното.
- Замесете меко и еластично тесто, поставете го в чиста купа и го покрийте с фолио. Оставете го да втаса, докато удвои обема си - за 30-40 минути.
- След това разточете тестото върху набрашнен плот и го нарежете на лентички. Усучете всяка лентичка и поставете в тава.
- Разбъркайте подправката от сушени домати и билки с 1-2 с.л. вода. Намажете гризините. Поръсете с двата вида сусам и сол на люспи. Оставете за 10 минути.
- Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна 10 минути.
Продукти
- 200 г брашно тип 500
- 200 г пълнозърнесто брашно
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. суха мая
- 1 с.л. мед
- 2 с.л. студено пресован зехтин
- 2 ч.л. подправка „Домати и билки“
- светъл и тъмен сусам за поръсване
- сол на люспи за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк