©2019 FOX Networks Group Bulgaria
Сусамени гризини
  1. В купа смесете двата вида брашно и солта. Разбъркайте маята с 220 мл топла вода, зехтина и меда. Налейте към брашното.
  2. Замесете меко и еластично тесто, поставете го в чиста купа и го покрийте с фолио. Оставете го да втаса, докато удвои обема си - за 30-40 минути.
  3. След това разточете тестото върху набрашнен плот и го нарежете на лентички. Усучете всяка лентичка и поставете в тава.
  4. Разбъркайте подправката от сушени домати и билки с 1-2 с.л. вода. Намажете гризините. Поръсете с двата вида сусам и сол на люспи. Оставете за 10 минути.
  5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна 10 минути.

Продукти

  • 200 г брашно тип 500
  • 200 г пълнозърнесто брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. суха мая
  • 1 с.л. мед
  • 2 с.л. студено пресован зехтин
  • 2 ч.л. подправка „Домати и билки“
  • светъл и тъмен сусам за поръсване
  • сол на люспи за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички