Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Постни зелеви сарми

категория 0/5
1. Попарете чушките във вряла вода, за да омекнат, след това ги нарежете на ситно, като премахвате люспите им.

2. Почистете и нарежете на ситно праза, пащърнака и чесъна. Запържете ги до златисто в около 40 мл загрято олио.

3. Добавете доматения концентрат, нарязания магданоз, мащерката, дивия кимион, чушките и ориза. 

4. Налейте половината зелев сок, овкусете с черен пипер и гответе, докато оризът поеме течността.

5. От зелевите листа и плънката завийте малки сарми. Подредете ги в тава. Налейте останалите зелев сок и олио. Пуснете дафиновия лист. Покрийте с алуминиево фолио.

6. Загрейте фурната на 160 градуса (с вентилатор). Печете сармите, докато течността се абсорбира - около 45 минути. След това махнете фолиото и ги запечете на 180 градуса фурна до готовност.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора