Начин на приготвяне:

1. Попарете чушките във вряла вода, за да омекнат, след това ги нарежете на ситно, като премахвате люспите им.


2. Почистете и нарежете на ситно праза, пащърнака и чесъна. Запържете ги до златисто в около 40 мл загрято олио.

3. Добавете доматения концентрат, нарязания магданоз, мащерката, дивия кимион, чушките и ориза. 

4. Налейте половината зелев сок, овкусете с черен пипер и гответе, докато оризът поеме течността.

5. От зелевите листа и плънката завийте малки сарми. Подредете ги в тава. Налейте останалите зелев сок и олио. Пуснете дафиновия лист. Покрийте с алуминиево фолио.

6. Загрейте фурната на 160 градуса (с вентилатор). Печете сармите, докато течността се абсорбира - около 45 минути. След това махнете фолиото и ги запечете на 180 градуса фурна до готовност.

Продукти

 

  • 1 кг кисело зеле
  • 200 г ориз
  • 500 мл зелев сок
  • 80 мл олио
  • 4 сушени червени чушки
  • 4 стръка праз
  • 200 г корен пащърнак
  • 4 скилидки чесън
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 връзка магданоз
  • 2 стръка мащерка
  • 1 ч.л. див кимион
  • 1 дафинов лист
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти