Постни зелеви сарми
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за постни сарми с кисело зеле на фурна. Тайната е в пълнежа им, в който се добавят сушени червени чушки, праз, пащърнак и чесън.
Продукти
- 1 кг кисело зеле
- 200 г ориз
- 500 мл зелев сок
- 80 мл олио
- 4 сушени червени чушки
- 4 стръка праз
- 200 г корен пащърнак
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 връзка магданоз
- 2 стръка мащерка
- 1 ч.л. див кимион
- 1 дафинов лист
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Попарете чушките във вряла вода, за да омекнат, след това ги нарежете на ситно, като премахвате люспите им.
- 2. Почистете и нарежете на ситно праза, пащърнака и чесъна. Запържете ги до златисто в около 40 мл загрято олио.
- 3. Добавете доматения концентрат, нарязания магданоз, мащерката, дивия кимион, чушките и ориза.
- 4. Налейте половината зелев сок, овкусете с черен пипер и гответе, докато оризът поеме течността.
- 5. От зелевите листа и плънката завийте малки сарми. Подредете ги в тава. Налейте останалите зелев сок и олио. Пуснете дафиновия лист. Покрийте с алуминиево фолио.
- 6. Загрейте фурната на 160 градуса (с вентилатор). Печете сармите, докато течността се абсорбира - около 45 минути. След това махнете фолиото и ги запечете на 180 градуса фурна до готовност.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Три вида ризото
Рецепти Рудолф ван Веен
Доматено ризото
Рецепти Лука Чиано
Черно ризото с просеко, скариди и лайм
Рецепти Адам Лайо
Наси лемак
Рецепти Лука Чиано
Хрупкави кошнички от ориз и мастило от сепия с крем от рикота
Рецепти Адам Лайо
Наси улам с микробилки
Рецепти Марк Мориарти
Ризото "Качо е пепе"
Рецепти Стоян и Лора
Ризото с печени чушки
Рецепти Лиса Фокнър
Кедгъри
Рецепти Стоян и Лора
Ориз с патладжани