Хумус с червено цвекло
Рецепта от: Стоян и Лора
- Обелете червеното цвекло и го нарежете на кубчета, сложете го в касерола, налейте около 200 мл вода, 20 мл зехтин и посолете. Гответе под капак, докато омекне.
- Отцедете нахута, заделете малка част от зърната за гарниране. Настържете кора от лайма.
- В купата на блендер накъсайте листата мента, прибавете кората от лайм, нарязаната скилидка чесън, сока от лайма, нахута, сусамовия тахан, около 50 мл зехтин, кимиона, сол и черен пипер на вкус. Смелете всичко добре, добавете цвеклото, заедно с 1-2 с.л. от водата от варенето, за да се смели по-лесно хумусът и да стане по-гладък.
- Запечете тиквените семки на сух тиган. Охладете.
- Сервирайте охладения хумус в дълбока чиния. Гарнирайте със зрънца нахут, тиквени семки. Полейте с останалия студено пресован зехтин и украсете с листенца свежа мента.
Съвет:
Поднесете хумуса с филийки препечен хляб.
Продукти
- 1 глава червено цвекло
- 1 буркан нахут
- 1 лайм
- 1 стрък мента
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. сусамов тахан
- 1 щипка кимион
- 100 мл студено пресован зехтин
- 50 г белени сурови тиквени семки
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал