• Мариновано червено цвеклоРецепти
    Мариновано червено цвекло

    1. Измийте и почистете главите цвекло от пръстта. Сложете ги в голяма тенджера със студена вода и го сварете, за около 1 час, докато омекне. Прецедете цвеклото и го охладете със студена вода. След тов...

  • Салата от печено цвеклоРецепти
    Салата от печено цвекло

    За тази салата с печено цвекло първо трябва да приготвите първо лесно тесто, в което да изпечете червеното цвекло. Печеното цвекло се съчетава със захаросани орехови ядки, козе сирене и зеленолистни з...

  • Зеленчуков боршРецепти
    Зеленчуков борш

    1. Почистете и нарежете лука, чесъна, целината и морковите на кубчета. 2. Обелете цвеклото и го нареже на кубчета, а зелето – на ивички. 3. В тенджера сгорещете зехтина и запържете лука, морковите,...

  • Бургер с червено цвеклоРецепти
    Бургер с червено цвекло

    1. За бургера настържете червеното цвекло на едро ренде в купа. Добавете прецедената сварена леща или нахут и я намачкайте с помощта на вилица. Добавете подправките и разбъркайте. 2. В тигана загрейт...

  • Хумус с червено цвеклоРецепти
    Хумус с червено цвекло

    Обелете червеното цвекло и го нарежете на кубчета, сложете го в касерола, налейте около 200 мл вода, 20 мл зехтин и посолете. Гответе под капак, докато омекне. Отцедете нахута, заделете малка част...

  • Късър с червено цвеклоРецепти
    Късър с червено цвекло

    1. Сипете булгура в голяма купа и го залейте с вряла вода, колкото да го покрие. Похлупете с чиния и оставете да поеме водата за окло 10 минути. 2. Добавете маринованото цвекло. С ръце намачкайте мно...

  • Салата със спанак и печено червено цвеклоРецепти
    Салата със спанак и печено червено цвекло

    Обелете цвеклото и го и нареже на кубчета. Поставете в тава, полейте с 20 мл от зехтина и посолете. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Сложете орехите в загрят...

  • Разядка от цвекло с лучен кремРецепти
    Разядка от цвекло с лучен крем

    Тази разядка от цвекло - червено и жълто изисква малко повече време за процеса на дехидратация. А лученият крем и млечният мус придават завършеност на предястието. 1. Измийте и подсушете червеното цв...