Тази рецепта за бърз гювеч наистина ще ви спести много време. Първо се запържват зеленчуците, а котлетите се запечатват. След това всичко се смесва и се пече за кратко.

Продукти

  • 2 свински котлета (дебели)
  • 2 сварени картофа
  • 200 г грах от консерва
  • 1 консерва пасирани домати (400 г)
  • 1 тиквичка
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 зелена чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 80 мл зехтин
  • 20 г краве масло
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете на малки кубчета лука и моркова, наситнете чесъна и ги запържете в 50–60 мл загрят зехтин. Добавете нарязаните на кубчета чушки и тиквичка. Запържете до златисто.
  • 2. Овкусете с ригана, сол и черен пипер и налейте доматите и 1 ч.ч. топла вода. Добавете нарязаните на кубчета картофи и граха. Гответе под капак.
  • 3. Овкусете котлетите със сол и черен пипер и ги намажете с останалия зехтин. Гответе в загрят тиган от двете страни до златисто. Махнете от котлона.
  • 4. Сложете котлетите върху зеленчуците, поставете върху всеки кубче масло и поръсете с червен пипер.
  • 5. Запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.

Свързани рецепти

Виж всички