Бърз гювеч със свински котлети
Рецепта от: Стоян и Лора
Тази рецепта за бърз гювеч наистина ще ви спести много време. Първо се запържват зеленчуците, а котлетите се запечатват. След това всичко се смесва и се пече за кратко.
Продукти
- 2 свински котлета (дебели)
- 2 сварени картофа
- 200 г грах от консерва
- 1 консерва пасирани домати (400 г)
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. червен пипер
- 80 мл зехтин
- 20 г краве масло
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете на малки кубчета лука и моркова, наситнете чесъна и ги запържете в 50–60 мл загрят зехтин. Добавете нарязаните на кубчета чушки и тиквичка. Запържете до златисто.
- 2. Овкусете с ригана, сол и черен пипер и налейте доматите и 1 ч.ч. топла вода. Добавете нарязаните на кубчета картофи и граха. Гответе под капак.
- 3. Овкусете котлетите със сол и черен пипер и ги намажете с останалия зехтин. Гответе в загрят тиган от двете страни до златисто. Махнете от котлона.
- 4. Сложете котлетите върху зеленчуците, поставете върху всеки кубче масло и поръсете с червен пипер.
- 5. Запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Гордън Рамзи
Свинско на тиган със сладко-кисели чушки
Рецепти Донал Скиан
Букатини с кюфтенца
Рецепти Найджъл Слейтър
Печени свински ребра с мед и анасон
Рецепти Люк Нгуен
Бавно готвени свински джолани с анасон и касия
Рецепти Божана Кацарова
Зелеви сарми с месо
Рецепти Люк Нгуен
Мариновани свински гърди на скара Чианг Май