Качамакът се вари в бульон, а след това се добавя настърган кашкавал. След като се запече, се поднася със задушени в масло гъби. Вкусно само с няколко съставки!

Продукти

  • 200 г царевичен грис (за качамак)
  • 300 г кашкавал от краве мляко
  • 600 г печурки
  • 1 л пилешки или зеленчуков бульон
  • 100 г краве масло + за намазване
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка мащерка
  • 1/4 връзка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Кипнете пилешкия бульон в тенджера. Добавете царевичния грис и го варете с бульона няколко минути, като бъркате постоянно, за да набъбне и омекне.
  • 2. Дръпнете от огъня и овкусете го със сол и прясно смлян черен пипер.
  • 3. Прибавете 50 г от маслото и настъргания кашкавал. Разбъркайте отново.
  • 4. Прехвърлете качамака в намазана с масло тава и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
  • 5. Нарежете предварително почистените гъби на тънко. Наситнете чесъна, мащерката и магданоза.
  • 6. Загрейте останалото масло в тиган с дебело дъно на силен огън. Запържете чесъна и гъбите на два пъти, докато се зачервят апетитно. Овкусете ги мащерката, магданоза, сол и черен пипер.
  • 7. Сервирайте запечения качамак със сотираните гъби.

Свързани рецепти

Виж всички