Запечен качамак със сотирани гъби
Рецепта от: Стоян и Лора
Качамакът се вари в бульон, а след това се добавя настърган кашкавал. След като се запече, се поднася със задушени в масло гъби. Вкусно само с няколко съставки!
Продукти
- 200 г царевичен грис (за качамак)
- 300 г кашкавал от краве мляко
- 600 г печурки
- 1 л пилешки или зеленчуков бульон
- 100 г краве масло + за намазване
- 2 скилидки чесън
- 2 стръка мащерка
- 1/4 връзка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Кипнете пилешкия бульон в тенджера. Добавете царевичния грис и го варете с бульона няколко минути, като бъркате постоянно, за да набъбне и омекне.
- 2. Дръпнете от огъня и овкусете го със сол и прясно смлян черен пипер.
- 3. Прибавете 50 г от маслото и настъргания кашкавал. Разбъркайте отново.
- 4. Прехвърлете качамака в намазана с масло тава и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
- 5. Нарежете предварително почистените гъби на тънко. Наситнете чесъна, мащерката и магданоза.
- 6. Загрейте останалото масло в тиган с дебело дъно на силен огън. Запържете чесъна и гъбите на два пъти, докато се зачервят апетитно. Овкусете ги мащерката, магданоза, сол и черен пипер.
- 7. Сервирайте запечения качамак със сотираните гъби.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Стоян и Лора
Мъфини с мак
Рецепти Стоян и Лора
Супа от чушки