Филе от скумрия върху канапе от боб
Рецепта от: Стоян и Лора
Предлагаме ви едно вкусно и засищащо ястие от бългаарската кухня. Филетата скумрия се пекат, а бобът се задушава с бекон и зеленчуци. Идеалната подправка и за боба, и за рибата е девисилът.
Продукти
- 2 скумрии (по 300 г)
- 200 г бял боб от буркан
- 200 г сурово-пушен бекон
- 1 малка глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1/2 зелена чушка
- 1/2 червена чушка
- 1/2 връзка девесил
- 50 г краве масло
- 50 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Филетирайте скумрията и почистете от всички костици.
- 2. Намажете филетата със зехтин и ги овкусете със сол и черен пипер. Изпечете ги на плоча до златисто.
- 3. Наситнете лука, чесъна и чушките.
- 4. Бекона нарежете на кубчета, сложете в студен съд и включете котлона. Щом пусне мазнината си и започне да се пържи, добавете нарязаните зеленчуци.
- 5. Когато и те се запържат, сипете отцедения боб и поръсете половината от нарязания девесил. Гответе около 5 минути, дръпнете от огъня и добавете маслото.
- 6. Поднесете скумрията върху канапе от боб и поръсете с останалия девесил.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Чаудър със сьомга и бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Печена сьомга по два начина
Рецепти Мери Бери
Задушена на фурна сьомга с аспержи
Рецепти Джъстин Скофийлд
Салата с нудъли и печена сьомга
Рецепти Мери Бери
Сьомга в тесто с червено песто и печени зеленчуци
Рецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби