Начин на приготвяне:
1. Филетирайте скумрията и почистете от всички костици.
2. Намажете филетата със зехтин и ги овкусете със сол и черен пипер. Изпечете ги на плоча до златисто.
3. Наситнете лука, чесъна и чушките.
4. Бекона нарежете на кубчета, сложете в студен съд и включете котлона. Щом пусне мазнината си и започне да се пържи, добавете нарязаните зеленчуци.
5. Когато и те се запържат, сипете отцедения боб и поръсете половината от нарязания девесил. Гответе около 5 минути, дръпнете от огъня и добавете маслото.
6. Поднесете скумрията върху канапе от боб и поръсете с останалия девесил.
Продукти
- 2 скумрии (по 300 г)
- 200 г бял боб от буркан
- 200 г сурово-пушен бекон
- 1 малка глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1/2 зелена чушка
- 1/2 червена чушка
- 1/2 връзка девесил
- 50 г краве масло
- 50 мл зехтин
- сол и черен пипер на вкус