Паста орзо със спанак и сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете.
2. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтина. Прибавете нарязаните сушени домати.
3. Добавете почистения и измит спанак.
4. След като спанакът намали своя обем и водата се изпари, овкусете със сол, индийско орехче и добавете пастата.
5. Поръсете с натрошено сирене и отново разбъркайте.
6. Прехвърлете в тавичка, намазана с малко зехтин. Поръсете с настърган кашкавал и запечете на 200 градуса до златисто – около 15 минути.
Продукти
- 600 г спанак (почистен)
- 400 г бяло саламурено сирене
- 200 г кашкавал
- 300 г паста орзо
- 4 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 70 г сушени домати в зехтин
- 60 мл зехтин
- 1/4 ч.л. индийско орехче
- сол на вкус
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне