1. Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете.

2. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтина. Прибавете нарязаните сушени домати.

3. Добавете почистения и измит спанак.

4. След като спанакът намали своя обем и водата се изпари, овкусете със сол, индийско орехче и добавете пастата.

5. Поръсете с натрошено сирене и отново разбъркайте.

6. Прехвърлете в тавичка, намазана с малко зехтин. Поръсете с настърган кашкавал и запечете на 200 градуса до златисто – около 15 минути.

Продукти

  • 600 г спанак (почистен)
  • 400 г бяло саламурено сирене
  • 200 г кашкавал
  • 300 г паста орзо
  • 4 скилидки чесън
  • 1 глава лук
  • 70 г сушени домати в зехтин
  • 60 мл зехтин
  • 1/4 ч.л. индийско орехче
  • сол на вкус
  • зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички