Една много проста супа, подходяща за есенните и зимни дни.  Приготвя се с изключително полезния за здравето сок от кисело зеле.

Продукти

  • 300 г праз
  • 200 г маслини „Каламата“ (без костилки)
  • 50 г бисерен ориз
  • 600 мл зелев сок или пасирани домати
  • 1 с.л. доматен концентрат
  • 50 мл олио
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сух джоджен
  • 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете праза на ситно. Задушете го под капак в тенджера с олиото, малко вода и щипка сол.
  • 2. Щом омекне, добавете 1 с. л. доматен концентрат и разбъркайте внимателно. Поръсете с джоджена и червения пипер. Разбъркайте добре. Налейте зелевия сок и добавете ориза.
  • 3. Нарежете маслините на шайби. Прибавете ги в супата. Налейте и 300 мл вода и гответе под капак още 10 минути, докато оризът стане напълно готов.

Свързани рецепти

Виж всички