Супа с праз и маслини
Рецепта от: Стоян и Лора
Една много проста супа, подходяща за есенните и зимни дни. Приготвя се с изключително полезния за здравето сок от кисело зеле.
Продукти
- 300 г праз
- 200 г маслини „Каламата“ (без костилки)
- 50 г бисерен ориз
- 600 мл зелев сок или пасирани домати
- 1 с.л. доматен концентрат
- 50 мл олио
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. сух джоджен
- 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете праза на ситно. Задушете го под капак в тенджера с олиото, малко вода и щипка сол.
- 2. Щом омекне, добавете 1 с. л. доматен концентрат и разбъркайте внимателно. Поръсете с джоджена и червения пипер. Разбъркайте добре. Налейте зелевия сок и добавете ориза.
- 3. Нарежете маслините на шайби. Прибавете ги в супата. Налейте и 300 мл вода и гответе под капак още 10 минути, докато оризът стане напълно готов.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Ейнсли Хариът
Пълнени патладжани със сирене и орехи
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт