1. Върху месото направете прорези с нож. Счукайте чесъна и орехите в хаванче. Прехвърлете ги в купа и смесете със сиропа от нар, чилито, кориандъра, кимиона, сол, черен пипер, зехтина и накълцани мента и магданоз.
  2. С така получената паста намажете хубаво месото от всички страни. Поставете го в хладилник за 2 часа да се маринова. Извадете го от хладилника 20-30 минути преди да го печете.
  3. Сложете го в тава, налейте чаша вода и покрийте първо с намокрена хартия за печене, а след това с и алуминиево фолио. Печете в загрята на 160 градуса фурна до готовност - около 3 часа (времето зависи от големината на парчето месо). Махнете фолиото и хартията, вдигнете градусите на 200 и печете, докато получи хубава коричка.
  4. Готовото агнешко полейте с малко сироп от нар и сервирайте с начупени орехи, зрънца нар и листенца магданоз. Подходяща гарнитура е пилаф.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

  • 1 агнешки бут
  • 3 скилидки чесън
  • 80 мл сироп от нар
  • 50 г орехи
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 стрък мента
  • 1 ч.л. чили на люспи
  • 1/2 ч.л. кимион
  • 1/2 ч.л. кориандър
  • 60 мл зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • За гарниране:
  • 50 г орехи
  • зрънца нар
  • сироп от нар
  • магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички