Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Върху месото направете прорези с нож. Счукайте чесъна и орехите в хаванче. Прехвърлете ги в купа и смесете със сиропа от нар, чилито, кориандъра, кимиона, сол, черен пипер, зехтина и накълцани мента и магданоз.
  2. С така получената паста намажете хубаво месото от всички страни. Поставете го в хладилник за 2 часа да се маринова. Извадете го от хладилника 20-30 минути преди да го печете.
  3. Сложете го в тава, налейте чаша вода и покрийте първо с намокрена хартия за печене, а след това с и алуминиево фолио. Печете в загрята на 160 градуса фурна до готовност - около 3 часа (времето зависи от големината на парчето месо). Махнете фолиото и хартията, вдигнете градусите на 200 и печете, докато получи хубава коричка.
  4. Готовото агнешко полейте с малко сироп от нар и сервирайте с начупени орехи, зрънца нар и листенца магданоз. Подходяща гарнитура е пилаф.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

1 агнешки бут

3 скилидки чесън

80 мл сироп от нар

50 г орехи

1/2 връзка магданоз

1 стрък мента

1 ч.л. чили на люспи

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. кориандър

60 мл зехтин

сол и черен пипер на вкус

 

За гарниране:

50 г орехи

зрънца нар

сироп от нар

магданоз

Свързани рецепти