1. Нарежете чушките на ивички, посолете ги, залейте ги с 30 мл олио и соса шрирача. Оставете настрани.
  2. За соса накълцайте лука и чесъна. Обелете и настържете джинджифила.
  3. Смесете лука, чесъна и джинджифила в купа, добавете захарта и соевия сос и разбъркайте.
  4. Нарежете месото на много тънки парчета, притиснете леко с пръсти, да се изтънят, овкусете със сол и оваляйте в брашно.
  5. Върху всяко парче месо сложете от чушките и навийте рула. Фиксирайте ги с клечка за зъби.
  6. В тиган загрейте олио и пържете рулата до златисто от всички страни. Залейте със соса, гответе още около минута и дръпнете от огъня. Отстранете клечките и сервирайте веднага.

 

Продукти

  • 400 г телешко бонфиле
  • 3 калифорнийски чушки (различни цветове)
  • 1 ч.л. сос „Шрирача“
  • брашно за овалване
  • сол на вкус
  • 30 мл олио + за пържене
  • За соса:
  • 2 глави лук шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 30 г корен джинджифил
  • 80 мл соев сос
  • 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички