Начин на приготвяне:
- Нарежете чушките на ивички, посолете ги, залейте ги с 30 мл олио и соса шрирача. Оставете настрани.
- За соса накълцайте лука и чесъна. Обелете и настържете джинджифила.
- Смесете лука, чесъна и джинджифила в купа, добавете захарта и соевия сос и разбъркайте.
- Нарежете месото на много тънки парчета, притиснете леко с пръсти, да се изтънят, овкусете със сол и оваляйте в брашно.
- Върху всяко парче месо сложете от чушките и навийте рула. Фиксирайте ги с клечка за зъби.
- В тиган загрейте олио и пържете рулата до златисто от всички страни. Залейте със соса, гответе още около минута и дръпнете от огъня. Отстранете клечките и сервирайте веднага.
Продукти
- 400 г телешко бонфиле
- 3 калифорнийски чушки (различни цветове)
- 1 ч.л. сос „Шрирача“
- брашно за овалване
- сол на вкус
- 30 мл олио + за пържене
За соса:
- 2 глави лук шалот
- 2 скилидки чесън
- 30 г корен джинджифил
- 80 мл соев сос
- 1 ч.л. захар