Начин на приготвяне:

  1. Обелете морковите, а тиквичките измийте добре. Оформете от тях ленти с помощта на белачка.
  2. В купа разбъркайте цеденото мляко, чесъна, сол на вкус и наситнения копър.
  3. Запечете лешниците на сух тиган, охладете и накълцайте.
  4. В голяма купа сложете лентите от тиквички и моркови. Овкусете със сол, лимоновия сок, зехтина и накълцания босилек .
  5. Сервирайте с цеденото мляко и поръсете с лешниците.

Продукти

  • 3-4 тиквички (различни цветове)
  • 1 връзка моркови
  • 80 г лешници
  • 100 г цедено кисело мляко
  • 1/2 ч.л. сух чесън
  • 1 връзка копър
  • 2 стръка босилек
  • 50 мл студено пресован зехтин
  • сокът от 1/2 лимон
  • сол на вкус

Свързани рецепти