Шоколадова бисквитена торта
Рецепта от: Стоян и Лора
Една бърза и лесна шоколадова торта. Само пригответе крем от прясно мляко, захар и нишесте. Добавете шоколад за по-плътен вкус и сглобете тортата, като редувате бисквити и крем.
Продукти
- 400 г какаови бисквити (шоколадови)
- 100 г черен шоколад (75%)
- 1 л прясно мляко
- 180 г захар
- 60 г какао
- 1 ч.л. инстантно кафе
- 60 г царевично нишесте
- 50 г краве масло
- За соса:
- 150 мл течна животинска сметана (35%)
- 90 г бял шоколад
Начин на приготвяне:
- 1. В около 100 мл мляко разтворете нишестето.
- 2. Останалото мляко налейте в тенджера, прибавете захарта, какаото, инстантното кафе и загрейте.
- 3. Когато млякото кипне, налейте нишестето. Бъркайте и гответе на умерен огън, докато стане гъст крем.
- 4. Изключете котлона и добавете маслото и накълцан черен шоколад. Хубаво разбъркайте.
- 5. В подходяща форма сложете малко крем, подредете бисквити, залейте ги с крем, отново бисквити, крем и така докато свършат продуктите. Завършете с крем. Охладете тортата добре за поне 4 часа.
- 6. Направете соса като кипнете сметаната и в нея разбъркате накълцания шоколад. Охладете леко.
- 7. Поднесете тортата със соса.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Австрийски гугелхупф с банани и кокос
Рецепти Франсишко Морейра
Сладкиш с круши, зелен чай и лимонена трева
Рецепти Донал Скиан
Панданов кейк
Рецепти Донал Скиан
Ирландска ябълкова торта със солен карамел
Рецепти Марта Стюарт
Кекс с кондензирано мляко
Рецепти Нико Рейнолдс
Шоколадово брауни с печени ягоди
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадова мус торта
Рецепти Том Керидж
Кекс с мед на барбекю
Рецепти Рудолф ван Веен
Великденски кейк
Рецепти Лука Чиано
Италиански оризов кекс