Сладки със сусамов тахан
Рецепта от: Стоян и Лора
Тези турски сладки със сусамов тахан се приготвят лесно и бързо. В сместа се добавят още масло, захар, какао, брашно и нарязани бадеми. Накрая сладките се заливат с какаова глазура.
Продукти
- 260 г брашно
- 2 с.л. какао
- 200 г меко краве масло
- 110 г пудра захар
- 100 г печени солени бадеми
- 130 г светъл сусамов тахан
- 1 пакетче бакпулвер
- 1 щипка сол
- За глазурата:
- 2 с.л. какао
- 50 г пудра захар
- 50 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
- 1. Разбийте с миксер маслото и захарта. Прибавете сусамовия тахан и отново разбийте.
- 2. Пресейте брашното с какаото. Добавете бакпулвера, половината от накълцаните бадеми и щипка сол. Разбъркайте.
- 3. Добавете сухите съставки към маслената смес и разбийте с миксера. Трябва да се получи гъсто тесто.
- 4. С помощта на лъжица за сладолед оформете топчета от сместа. Подредете ги в тава, върху всяка поръсете от останалите накълцани бадеми.
- 5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Охладете върху решетка.
- 6. За глазурата сложете в касерола пресети пудра захар и какао, налейте млякото и затоплете. Ако е нужно, добавете още какао или прясно мляко.
- 7. Декорирайте сладките с глазурата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе
Рецепти Рудолф ван Веен
Маслени сладки с лимонов пълнеж