Тези турски сладки със сусамов тахан се приготвят лесно и бързо. В сместа се добавят още масло, захар, какао, брашно и нарязани бадеми. Накрая сладките се заливат с какаова глазура.

Продукти

  • 260 г брашно
  • 2 с.л. какао
  • 200 г меко краве масло
  • 110 г пудра захар
  • 100 г печени солени бадеми
  • 130 г светъл сусамов тахан
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • За глазурата:
  • 2 с.л. какао
  • 50 г пудра захар
  • 50 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:

  • 1. Разбийте с миксер маслото и захарта. Прибавете сусамовия тахан и отново разбийте.
  • 2. Пресейте брашното с какаото. Добавете бакпулвера, половината от накълцаните бадеми и щипка сол. Разбъркайте.
  • 3. Добавете сухите съставки към маслената смес и разбийте с миксера. Трябва да се получи гъсто тесто.
  • 4. С помощта на лъжица за сладолед оформете топчета от сместа. Подредете ги в тава, върху всяка поръсете от останалите накълцани бадеми.
  • 5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Охладете върху решетка.
  • 6. За глазурата сложете в касерола пресети пудра захар и какао, налейте млякото и затоплете. Ако е нужно, добавете още какао или прясно мляко.
  • 7. Декорирайте сладките с глазурата.

Свързани рецепти

Виж всички