Пълнежът от лук, чесън и круши се запържва за кратко, а след това се смесва със синьо сирене и орехи. След това пълнените рула от свинско месо се пекат за кратко във фурна.

Продукти

  • 2 бр. свинско бонфиле
  • 2 круши
  • 1 скилидка чесън
  • 1 глава лук
  • 100 г синьо сирене
  • 50 г орехи
  • 1 стрък розмарин
  • 30 мл бренди
  • 70 г краве масло
  • зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете крушите на малки кубчета. Наситнете лука и чесъна. Сгорещете 30 г от маслото и в него запържете лука, чесъна и крушите.
  • 2. Прибавете цялата клонка розмарин, посолете и налейте брендито, фламбирайте и дръпнете от котлона. Добавете накълцаните орехи.
  • 3. Почистете месото от ципите и заравнете парчетата. Заделете изрязаното месо за друго ястие.
  • 4. Разлистете месото с нож по дължина, така че да се получи лист с широчина около 20 см, намажете хубаво със зехтин, овкусете със сол и пипер.
  • 5. Разпределете плънката между двете парчета месо, поръсете с натрошено синьо сирене и навийте стегнати рула с помощта на фолио за свежо съхранение. Завържете ги с конец.
  • 6. Запечете месото в останалото масло за кратко. След това го прехвърлете в тава и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.
  • 7. Извадете от фурната, махнете конците и оставете да почине 5 минути, като го покриете с фолио. Нарежете рулото и сервирайте с гарнитура по избор.

Свързани рецепти

Виж всички