Свинско бонфиле с круши и синьо сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
Пълнежът от лук, чесън и круши се запържва за кратко, а след това се смесва със синьо сирене и орехи. След това пълнените рула от свинско месо се пекат за кратко във фурна.
Продукти
- 2 бр. свинско бонфиле
- 2 круши
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук
- 100 г синьо сирене
- 50 г орехи
- 1 стрък розмарин
- 30 мл бренди
- 70 г краве масло
- зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете крушите на малки кубчета. Наситнете лука и чесъна. Сгорещете 30 г от маслото и в него запържете лука, чесъна и крушите.
- 2. Прибавете цялата клонка розмарин, посолете и налейте брендито, фламбирайте и дръпнете от котлона. Добавете накълцаните орехи.
- 3. Почистете месото от ципите и заравнете парчетата. Заделете изрязаното месо за друго ястие.
- 4. Разлистете месото с нож по дължина, така че да се получи лист с широчина около 20 см, намажете хубаво със зехтин, овкусете със сол и пипер.
- 5. Разпределете плънката между двете парчета месо, поръсете с натрошено синьо сирене и навийте стегнати рула с помощта на фолио за свежо съхранение. Завържете ги с конец.
- 6. Запечете месото в останалото масло за кратко. След това го прехвърлете в тава и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.
- 7. Извадете от фурната, махнете конците и оставете да почине 5 минути, като го покриете с фолио. Нарежете рулото и сервирайте с гарнитура по избор.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско
Рецепти Хера Те Курапа
Варени пелмени
Рецепти Стоян и Лора
Гирос със свинско месо