Свинско бонфиле с круши и синьо сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете крушите на малки кубчета. Наситнете лука и чесъна. Сгорещете 30 г от маслото и в него запържете лука, чесъна и крушите.
2. Прибавете цялата клонка розмарин, посолете и налейте брендито, фламбирайте и дръпнете от котлона. Добавете накълцаните орехи.
3. Почистете месото от ципите и заравнете парчетата. Заделете изрязаното месо за друго ястие.
4. Разлистете месото с нож по дължина, така че да се получи лист с широчина около 20 см, намажете хубаво със зехтин, овкусете със сол и пипер.
5. Разпределете плънката между двете парчета месо, поръсете с натрошено синьо сирене и навийте стегнати рула с помощта на фолио за свежо съхранение. Завържете ги с конец.
6. Запечете месото в останалото масло за кратко. След това го прехвърлете в тава и печете в загрята на 200 градуса фурна за около 10 минути.
7. Извадете от фурната, махнете конците и оставете да почине 5 минути, като го покриете с фолио. Нарежете рулото и сервирайте с гарнитура по избор.
Продукти
- 2 бр. свинско бонфиле
- 2 круши
- 1 скилидка чесън
- 1 глава лук
- 100 г синьо сирене
- 50 г орехи
- 1 стрък розмарин
- 30 мл бренди
- 70 г краве масло
- зехтин
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол