Начин на приготвяне:

1. Залейте сливите с горещо бренди и ги оставете да се ароматизират.

2. Нарежете на ситно лука, чесъна и бекона.

3. Подправете джоланите със сол и пипер и поръсете с брашно.

4. В дълбок съд загрейте олиото и в него запържете джоланите до златисто.

5. Извадете от съда, сложете маслото, зеленчуците и бекона. Добавете доматения концентрат, дафиновите листа, целите клонки мащерка и розмарина.

6. Налейте виното и бульона, посолете. Върнете месото в съда, посолете, похлупете и гответе 3 часа на слаб огън, докато джоланите започнат да се отделят от костта.

7. Добавете сливите, продължете да готвите на слаб огън още поне 30 минути.

8. Сервирайте с прясно смлян черен пипер.

Продукти

  • 1200 г телешки джолан (шайби)
  • 180 г сушени сливи без костилки
  • 50 мл бренди
  • 2 глави лук шалот
  • 1 скилидка чесън
  • 50 г пушен бекон
  • 50 г краве масло
  • 50 мл олио
  • 2 дафинови листа
  • 1 стрък розмарин
  • 4 стръка мащерка
  • 4 с.л. брашно
  • 1 с.л. концентрирано доматено пюре
  • 800 мл телешки бульон
  • 250 мл ликьорно вино кагор
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти