1. За крема в касерола загрейте прясното мляко, захарта и какаото. Когато захарта се разтвори, налейте разтвореното в 50 мл студена вода нишесте и бъркайте, докато кремът се сгъсти.
  2. Дръпнете от котлона и прибавете шоколада. Разбъркайте, за да се разтопи. Прехвърлете в купа и покрийте с прозрачно фолио, за да не изсъхва. Охладете добре.
  3. За тестото смесете в дълбок съд прясното мляко, захарта, щипка сол и маслото. Оставете да кипне. Сипете брашното и разбърквайте, докато се образува тестена топка, която се отделя от стените на съда. Махнете от котлона и прехвърлете в купа. Оставете леко да се охлади. Прибавете едно по едно яйцата, като бъркате непрекъснато с миксер.
  4. Готовото тесто прехвърлете в тава с незалепващо покритие. Поръсете с накълцани лешници и печете във фурна, загрята на 200 градуса, около 15 минути. Извадете го, когато е готово и оставете да се охлади.
  5. Разбъркайте студения крем, към него добавете нарязани лешници. Отделно разбийте сметаната, докато стане пухкава, смесете ги.
  6. Нареже тестото на 6 ленти (от към късата страна), намажете с крема и завийте на рула, ако има нужда ги завържете с панделки. Върху тях разпределете останалия крем и по желание поръсете с накълцани лешници.

 

Продукти

  • За тестото:
  • 250 г брашно
  • 220 мл прясно мляко
  • 125 г краве масло
  • 5 яйца
  • 1 с.л. захар
  • 1 щипка сол
  • 50 г лешници
  • За крема:
  • 250 мл прясно мляко
  • 250 мл течна животинска сметана
  • 1 с.л. какао
  • 50 г черен шоколад (кувертюр)
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 150 г захар
  • 50 г лешници + за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички