Салата от зеленолистни зеленчуци с малинов дресинг
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Запечете орехите в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Накиснете черешите в брендито.
2. За дресинга пасирайте малините и мащерката и след това ги прецедете, за да не се усещат семенцата.
3. Разбъркайте малиновото пюре с меда, горчицата и балсамовия оцет. Добавете зехтина, като бъркате непрекъснато, за да получите хомогенна смес. Овкусете със сол.
4. Накъсайте радичиото, нарежете лука на полумесеци.
5. В купа смесете спанака, радичиото, руколата и лука. Овкусете с дресинга.
6. Поднесете всяка порция с парченца козе сирене, едро накълцани орехи и отцедените от брендито сушени череши.
Съвет:
Може да замените сушените череши с други сушени плодове по избор – сушени сливи или стафиди.
Продукти
- 200 г меко козе сирене
- 50 г бейби спанак
- 100 г рукола
- 1/3 глава радичио
- 1 малка глава червен лук
- 30 г сушени череши
- 50 мл бренди
- 100 г орехи
- За дресинга:
- 100 г замразени малини
- 20 г мед
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 60 мл тъмен балсамов оцет
- 80 мл зехтин
- 3–4 стръка мащерка
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата