1. Запечете орехите в загрята на 180 градуса фурна за 10 минути. Накиснете черешите в брендито.

2. За дресинга пасирайте малините и мащерката и след това ги прецедете, за да не се усещат семенцата.

3. Разбъркайте малиновото пюре с меда, горчицата и балсамовия оцет. Добавете зехтина, като бъркате непрекъснато, за да получите хомогенна смес. Овкусете със сол.

4. Накъсайте радичиото, нарежете лука на полумесеци.

5. В купа смесете спанака, радичиото, руколата и лука. Овкусете с дресинга.

6. Поднесете всяка порция с парченца козе сирене, едро накълцани орехи и отцедените от брендито сушени череши.

 

Съвет:

Може да замените сушените череши с други сушени плодове по избор – сушени сливи или стафиди.

 

Продукти

  • 200 г меко козе сирене
  • 50 г бейби спанак
  • 100 г рукола
  • 1/3 глава радичио
  • 1 малка глава червен лук
  • 30 г сушени череши
  • 50 мл бренди
  • 100 г орехи
  • За дресинга:
  • 100 г замразени малини
  • 20 г мед
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 60 мл тъмен балсамов оцет
  • 80 мл зехтин
  • 3–4 стръка мащерка
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички