1. Нарежете сиренето на 4 еднакви плочки.
  2. Поставете всяка върху точена кора и поръсете с листенца мащерка.
  3. Завийте стегнато корите, така че да се получат пакетчета. Намажете ги добре със зехтин.
  4. Сложете пакетчетата в тиган с незалепващо покритие и гответе от всяка страна до златисто.
  5. Запечете ядките в загрята на 180 градуса фурна до златисто - за около 8 минути. След това ги охладете и накълцайте.
  6. В съд загрейте виното със захарта и меда. Прибавете смокините, нарязани на четвъртинки.
  7. Гответе няколко минути. Дръпнете от огъня. Добавете маслото и оставете соса да се охлади леко.
  8. Сервирайте сиренето със сос със смокини и запечени ядки.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

 

Продукти

  • 400 г краве сирене
  • 4 листа точени кори
  • 4 стръка мащерка
  • 100 г сушени смокини
  • 50 г бадеми
  • 50 г лешници
  • 2 с.л. захар
  • 2 с.л. мед
  • 200 мл вино „Порто“ или марсала
  • 2 с.л. краве масло
  • зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички