Запечено сирене със сушени смокини
Рецепта от: Стоян и Лора
- Нарежете сиренето на 4 еднакви плочки.
- Поставете всяка върху точена кора и поръсете с листенца мащерка.
- Завийте стегнато корите, така че да се получат пакетчета. Намажете ги добре със зехтин.
- Сложете пакетчетата в тиган с незалепващо покритие и гответе от всяка страна до златисто.
- Запечете ядките в загрята на 180 градуса фурна до златисто - за около 8 минути. След това ги охладете и накълцайте.
- В съд загрейте виното със захарта и меда. Прибавете смокините, нарязани на четвъртинки.
- Гответе няколко минути. Дръпнете от огъня. Добавете маслото и оставете соса да се охлади леко.
- Сервирайте сиренето със сос със смокини и запечени ядки.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Продукти
- 400 г краве сирене
- 4 листа точени кори
- 4 стръка мащерка
- 100 г сушени смокини
- 50 г бадеми
- 50 г лешници
- 2 с.л. захар
- 2 с.л. мед
- 200 мл вино „Порто“ или марсала
- 2 с.л. краве масло
- зехтин за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Лесно фондю със сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби