Сиренето се увива в кора и се запича в тиган. Поднася се със сос от сушени смокини, вино и мед и поръсено със запечени ядки. Едно изискано предястие!

 

Продукти

  • 400 г краве сирене
  • 4 листа точени кори
  • 4 стръка мащерка
  • 100 г сушени смокини
  • 50 г бадеми
  • 50 г лешници
  • 2 с.л. захар
  • 2 с.л. мед
  • 200 мл вино „Порто“ или марсала
  • 2 с.л. краве масло
  • зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете сиренето на 4 еднакви плочки.
  • 2. Поставете всяка върху точена кора и поръсете с листенца мащерка.
  • 3. Завийте стегнато корите, така че да се получат пакетчета. Намажете ги добре със зехтин.
  • 4. Сложете пакетчетата в тиган с незалепващо покритие и гответе от всяка страна до златисто.
  • Запечете ядките в загрята на 180 градуса фурна до златисто - за около 8 минути. След това ги охладете и накълцайте.
  • В съд загрейте виното със захарта и меда. Прибавете смокините, нарязани на четвъртинки.
  • Гответе няколко минути. Дръпнете от огъня. Добавете маслото и оставете соса да се охлади леко.
  • Сервирайте сиренето със сос със смокини и запечени ядки.
  • * Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Свързани рецепти

Виж всички