Патладжанени руладини
Рецепта от: Стоян и Лора
Чудесно вегетарианско предястие или основно. Патладжаните се изпичат в грил-тиган, след това се навиват на руло заедно с пълнежа от извара и сирене. Запичат се в доматен сос и поръсени с кашкавал. Патладжанените руладини могат да се консумират както топли, така и студени.
Продукти
- 4 патладжана (средно големи)
- сол на вкус
- зехтин за намазване
- 200 г кашкавал
- За плънката:
- 300 г пълномаслена извара
- 300 г бяло саламурено сирене
- 100 г пармезан
- За доматения сос:
- 1 консерва домати на кубчета (400 г)
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 1 зелена люта чушка
- 1/4 връзка магданоз
- 1/4 ч.л. сух риган
- зехтин за пържене
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете патладжаните на дълги, тънки ленти. Осолете ги и ги оставете за 20 минути да излезе горчивата вода.
- 2. След това ги измийте, подсушете ги и ги намажете със зехтин. Изпечете ги на грил тиган от двете страни.
- 3. Разбъркайте изварата с натрошеното саламурено сирене и настъргания пармезан.
- 4. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете за кратко в зехтин. Добавете доматите от консерва и нарязаната люта чушка. След като покъкри малко, овкусете с ригана, сол, пипер и накълцан магданоз. Дръпнете от котлона.
- 5. Върху всяко парче патладжан сложете от плънката и навийте рулца.
- 6. Изсипете доматите в тава, а отгоре подредете рулцата. Поръсете с настърган кашкавал и запечете на 180 градуса до златисто – за около 15 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Ейнсли Хариът
Пълнени патладжани със сирене и орехи
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт