Чудесно вегетарианско предястие или основно. Патладжаните се изпичат в грил-тиган, след това се навиват на руло заедно с пълнежа от извара и сирене. Запичат се в доматен сос и поръсени с кашкавал. Патладжанените руладини могат да се консумират както топли, така и студени.

Продукти

  • 4 патладжана (средно големи)
  • сол на вкус
  • зехтин за намазване
  • 200 г кашкавал
  • За плънката:
  • 300 г пълномаслена извара
  • 300 г бяло саламурено сирене
  • 100 г пармезан
  • За доматения сос:
  • 1 консерва домати на кубчета (400 г)
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 зелена люта чушка
  • 1/4 връзка магданоз
  • 1/4 ч.л. сух риган
  • зехтин за пържене
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете патладжаните на дълги, тънки ленти. Осолете ги и ги оставете за 20 минути да излезе горчивата вода.
  • 2. След това ги измийте, подсушете ги и ги намажете със зехтин. Изпечете ги на грил тиган от двете страни.
  • 3. Разбъркайте изварата с натрошеното саламурено сирене и настъргания пармезан.
  • 4. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете за кратко в зехтин. Добавете доматите от консерва и нарязаната люта чушка. След като покъкри малко, овкусете с ригана, сол, пипер и накълцан магданоз. Дръпнете от котлона.
  • 5. Върху всяко парче патладжан сложете от плънката и навийте рулца.
  • 6. Изсипете доматите в тава, а отгоре подредете рулцата. Поръсете с настърган кашкавал и запечете на 180 градуса до златисто – за около 15 минути.

Свързани рецепти

Виж всички