• Фергес с черен дробРецепти
    Фергес с черен дроб

    Това е рецепта за миш-маш по албански. Основният герой тук, обаче, е телешкият дроб. Ястието се приготвя първо на тиган, а след това се запича във фурна.

  • Пай с извараРецепти
    Пай с извара

    Пълнежът за този пай е пухкав благодарение на разбитите отделно белтъци на сняг, които внимателно се смесват с изварата, жълтъците и захарта. След това той се поставя между два слоя точени кори и се п...

  • Щрудел и щрукли с боровинкиРецепти
    Щрудел и щрукли с боровинки

    В тази рецепта за щрудел Примож приготвя тестото, след това го разточва върху покривка, разпределя пълнежа и го навива на руло. За щруклите пък рулото се нарязва на филийки и се варят във вряща вода....

  • Патладжанени руладиниРецепти
    Патладжанени руладини

    Чудесно вегетарианско предястие или основно. Патладжаните се изпичат в грил-тиган, след това се навиват на руло заедно с пълнежа от извара и сирене. Запичат се в доматен сос и поръсени с кашкавал. Пат...

  • Кнедли с кайсииРецепти
    Кнедли с кайсии

    1. Разбийте яйцето и жълтъка в купичка. Добавете сол към изварата и разбъркайте. Добавете яйцата и разбъркайте добре. 2. В голяма купа пресейте брашното и добавете нишестето. Добавете сместа от извар...

  • Кюфтета от извара с доматена салцаРецепти
    Кюфтета от извара с доматена салца

    1. Настържете кашкавала, а сиренето натрошете. 2. В купа смесете изварата с брашното и яйцето. Добавете кашкавала и сиренето. 3. Прибавете наситнения магданоз, сол и черен пипер. Разбъркайте много д...

  • Пълнени чушки по велинградскиРецепти
    Пълнени чушки по велинградски

    1. Отрежете капачетата на чушките и ги почистетe от семките. 2. Нарежете на дребни кубчета бекона и сланината. Сложете ги в студен тиган, включете котлона и оставете да се запържат. 3. Нарежете на с...

  • Извара с карамелизирани смокиниРецепти
    Извара с карамелизирани смокини

    Нарежете сушените смокини и ги сложете в леко загрят тиган. Добавете кафявата захар. Когато захарта започне да се карамелизира, добавете брендито и фламбирайте. Щом алкохолът се изпари, налейте виното...