• Талятели с пушени тиквички и патладжаниРецепти
    Талятели с пушени тиквички и патладжани

    Изпечените предварително тиквички, патладжани и чесън на скара обогатяват много кратно вкуса на доматения сос за паста.

  • Фалафел с Баба ГанушРецепти
    Фалафел с Баба Гануш

    За тези малки фалафели трябва само да накиснете нахута от предишната нощ. Поднесете с Баба Гануш и плоски питки.

  • РататуйРецепти
    Рататуй

    Най-добре е зеленчуците за това провансалско ястие да са в пика на сезона си и да се сготвят поотделно преди да се обединят. Топъл или студен, рататуят ще ви достави истинско удоволствие.

  • Пълнени патладжани със сирене и орехиРецепти
    Пълнени патладжани със сирене и орехи

    Това е рецепта за известните патладжани по бонифисиански от остров Корсика. Идеално леко лятно ястие, гарнирано със салата. Но с добавен доматен сос се превръщат в основно ястие.

  • Asam pedas по австралийскиРецепти
    Asam pedas по австралийски

    "Asam pedas" означава "кисело и пикантно". В тази версия на рецептата киселите и пикантни продукти са характерни за австралийската кухня.

  • Салата от печени зеленчуци и орехи със салцаРецепти
    Салата от печени зеленчуци и орехи със салца

    Тиквичките и патладжанът представляват зеленият и черният компонент в тази салата. Вкусът им е балансиран от сладостта и свежестта на сливите и азиатската круша. Като основно ястие, рецептата е за два...

  • Пушен хумус и плосък хлябРецепти
    Пушен хумус и плосък хляб

    Хумусът е с пушен вкус от печения върху скара чесън, а тестото за плоския хляб е с кисело мляко и бакпулвер. Върху намазания с пушен хумус хляб се накъсват и печени зеленчуци. Вкусно лятно хапване!

  • Патладжанени рулцаРецепти
    Патладжанени рулца

    Това е рецепта за чудесно лятно ястия от италианската кухня. Кръгчетата патладжан първо се пържат или пекат. След това се слепват две по две с пълнеж от рикота, пармезан и яйца. Заливат се с доматен с...