Мляко с ориз с рози и шамфъстък
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Измийте ориза и го сложете в тенджера заедно с 1 ч.ч. вода. Оставете го да се вари 5 минути.
2. Налейте млякото, добавете захарта и счукания с 1 с.л. захар мастикс. Гответе, докато оризът омекне.
3. Махнете от котлона, прехвърлете в купа, добавете маслото и разбъркайте. Покрийте с фолио и охладете. След това добавете розовата вода и разбъркайте.
4. Разбийте сметаната с ваниловата захар и я прибавете към млякото с ориз.
5. Сервирайте в стъклени чаши, декорирайте с накълцани ядки и листенца от рози.
Продукти
- 180 г бисерен ориз
- 800 мл прясно мляко (3,6%)
- 200 г захар
- 1/2 ч.л. мастикс
- 1 пакетче ванилова захар
- 2 ч.л. розова вода
- 30 г краве масло
- 300 мл течна сметана 35%
- 50 г белени сурови ядки шамфъстък
- листенца от рози за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене