1. Измийте ориза и го сложете в тенджера заедно с 1 ч.ч. вода. Оставете го да се вари 5 минути.

2. Налейте млякото, добавете захарта и счукания с 1 с.л. захар мастикс. Гответе, докато оризът омекне.

3. Махнете от котлона, прехвърлете в купа, добавете маслото и разбъркайте. Покрийте с фолио и охладете. След това добавете розовата вода и разбъркайте.

4. Разбийте сметаната с ваниловата захар и я прибавете към млякото с ориз.

5. Сервирайте в стъклени чаши, декорирайте с накълцани ядки и листенца от рози.

 

Продукти

  • 180 г бисерен ориз
  • 800 мл прясно мляко (3,6%)
  • 200 г захар
  • 1/2 ч.л. мастикс
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 2 ч.л. розова вода
  • 30 г краве масло
  • 300 мл течна сметана 35%
  • 50 г белени сурови ядки шамфъстък
  • листенца от рози за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички