Тези шишчета по гръцки се приготвят с пилешко месо, мариновано в зехтин, лимонов сок, чесън, риган и кимион. Маринатата овкусява месото идеално и го прави по-крехко. Поднесете изпечените шишчета топли с пресни питки хляб и нарязан лук.

Продукти

  • 1 кг пилешко филе
  • 2–3 лимона
  • питки за поднасяне
  • червен лук за поднасяне
  • За маринатата:
  • 100 мл зехтин екстра върджин
  • 1 лимон
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. риган
  • 1/4 връзка магданоз
  • сол, черен пипер и кимион на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете месото на кубчета.
  • 2. За маринатата стрийте чесъна на паста с малко сол и го смесете със зехтина, ригана, сол, пипер, лимоновия сок, наситнения магданоз и кимиона.
  • 3. Сложете пилето в марината и приберете в хладилник за поне час.
  • 4. След това нанижете месото на шишчета, като редувате с парчета лимон.
  • 5. Гответе готовите шишчета на намазнена оребрена плоча или грил програма във фурна.
  • 6. Поднесете ги със запечени за кратко на същата плоча питки, нарязан лук и разядка от цвекло.

Свързани рецепти

Виж всички