Сувлаки с пиле и лимон
Рецепта от: Стоян и Лора
Тези шишчета по гръцки се приготвят с пилешко месо, мариновано в зехтин, лимонов сок, чесън, риган и кимион. Маринатата овкусява месото идеално и го прави по-крехко. Поднесете изпечените шишчета топли с пресни питки хляб и нарязан лук.
Продукти
- 1 кг пилешко филе
- 2–3 лимона
- питки за поднасяне
- червен лук за поднасяне
- За маринатата:
- 100 мл зехтин екстра върджин
- 1 лимон
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. риган
- 1/4 връзка магданоз
- сол, черен пипер и кимион на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете месото на кубчета.
- 2. За маринатата стрийте чесъна на паста с малко сол и го смесете със зехтина, ригана, сол, пипер, лимоновия сок, наситнения магданоз и кимиона.
- 3. Сложете пилето в марината и приберете в хладилник за поне час.
- 4. След това нанижете месото на шишчета, като редувате с парчета лимон.
- 5. Гответе готовите шишчета на намазнена оребрена плоча или грил програма във фурна.
- 6. Поднесете ги със запечени за кратко на същата плоча питки, нарязан лук и разядка от цвекло.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби