1. Стрийте резенето в хаванче. Сложете скилидката чесън, малко сол и счукайте добре. Прибавете и ригана, черен пипер и ако има нужда, още сол. Счукайте всичко добре.
  2. Нарежете на ситно прошутото. В купа смесете каймата, прошутото, ароматната подправка, накиснатия в мляко и отцеден хляб и яйцето. Размесете добре.
  3. Оформете малки кюфтета и ги запържете до златисто в съд с дебело дъно със сгорещения зехтин.
  4. Когато кюфтета са почти готови ги извадете. Деглазирайте с виното. Щом алкохолът се изпари, налейте бульона и сметаната.
  5. Добавете наситнената салвия и горчицата и разбъркайте. Щом леко се сгъсти соса, върнете кюфтетата. Гответе още 3-5 минути и сервирайте.

Продукти

  • 500 г смляно телешко месо от плешка
  • 1 яйце
  • 1 скилидка чесън
  • 1/2 ч.л. сух риган  
  • 100 г прошуто
  • 1/2 ч.л. семена от резене
  • 50 мл прясно мляко
  • 2 филийки стар хляб
  • сол и черен пипер на вкус 
  • За  соса:
  • 50 мл вино марсала
  • 100 мл телешки бульон
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 1 стрък салвия

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички