Салата с пушена пъстърва и сирена
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за обогатена салата от различни зеленолистни с пушена пъстърва и крем от сирена. Дресинга за салатата е медено-горчичен, а за хрупкава текстура се поръсват запечени кедрови ядки.
Продукти
- 200 г филе от пушена пъстърва
- 100 г меко козе сирене
- 100 г крем сирене
- 1 малка маруля
- 1/2 глава радичио
- 50 г бейби спанак
- 50 г рукола
- 1/4 глава червен лук
- 30 г кедрови ядки
- 15 г каперси
- сол на вкус
- За дресинга:
- 1 ч.л. мед
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 100 мл зехтин
- сокът от 1/2 лимон
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Накъсайте марулята и радичиото в голяма купа. Прибавете бейби спанака, руколата и нарязания на тънки полумесеци лук. Овкусете със сол.
- 2. Запечете кедровите ядки на сух тиган. Разбъркайте козето сирене с крем сиренето и прехвърлете в пош.
- 3. За дресинга разбъркайте меда с горчицата, зехтина, сока от лимон и сол на вкус.
- 4. Овкусете салатата с дресинга.
- 5. Сервирайте овкусената салата от зеленолистни в чиния и гарнирайте с накъсана пъстърва. Отстрани поставете от сирената, поръсете с кедрови ядки и каперси.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти По Линг Йоу
Асам лакса
Рецепти Микела Киапа
Баня кауда (дип от аншоа и чесън)
Рецепти Лука Чиано
Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг
Рецепти Рудолф ван Веен
Солени гофрети със сьомга
Рецепти Марк Мориарти
Лангустини със сос Тартар
Рецепти Лука Чиано
Сандвич с поширана в зехтин риба тон, печени домати и моцарела
Рецепти Надия Хюсеин
Хапки с мус от пушена скумрия и зелено ананасово чътни
Рецепти Марк Мориарти
Паеля с морски дарове
Рецепти Марк Мориарти
Пържен морски дявол