Това е рецепта за обогатена салата от различни зеленолистни с пушена пъстърва и крем от сирена. Дресинга за салатата е медено-горчичен, а за хрупкава текстура се поръсват запечени кедрови ядки.

 

 

Продукти

  • 200 г филе от пушена пъстърва
  • 100 г меко козе сирене
  • 100 г крем сирене
  • 1 малка маруля
  • 1/2 глава радичио
  • 50 г бейби спанак
  • 50 г рукола
  • 1/4 глава червен лук
  • 30 г кедрови ядки
  • 15 г каперси
  • сол на вкус
  • За дресинга:
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • 100 мл зехтин
  • сокът от 1/2 лимон
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Накъсайте марулята и радичиото в голяма купа. Прибавете бейби спанака, руколата и нарязания на тънки полумесеци лук. Овкусете със сол.
  • 2. Запечете кедровите ядки на сух тиган. Разбъркайте козето сирене с крем сиренето и прехвърлете в пош.
  • 3. За дресинга разбъркайте меда с горчицата, зехтина, сока от лимон и сол на вкус.
  • 4. Овкусете салатата с дресинга.
  • 5. Сервирайте овкусената салата от зеленолистни в чиния и гарнирайте с накъсана пъстърва. Отстрани поставете от сирената, поръсете с кедрови ядки и каперси.

Свързани рецепти

Виж всички