Начин на приготвяне:

1. Почистете патешките бутчета от излишната мазнина, оголете капачетата им от кожата. Запечете ги в сух тиган от страната на кожата до златисто. Обърнете ги и ги запечете и от другата страна за кратко. Овкусете ги със сол.

2. Обелете лука и го нарежете на две по дължина, накълцайте чесъна. Запържете ги в свинската мас. Добавете половината от сланината, нарязана на кубчета и нарязания на шайби колбас. 

3. Когато лукът започне да се карамелизира, овкусете с черния пипер, дафиновите листа и леко счуканата хвойна. Прибавете нарязаното зеле, пушения червен пипер и го запържете. 

4. Когато поомекне, поставете патешките бутчета върху зелето в съда. Налейте зелевия сок и ябълковия сок. 

4. Покрийте с останалата нарязана на ленти сланина, кисело зеле и похлупете. Гответе около 2 часа на 160 градуса, с вентилатор, като фурната не се загрява предварително, ако съдът е керамичен.

Продукти

  • 4 патешки бутчета
  • 1600 г кисело зеле
  • 200 г сурово-пушен колбас
  • 100 г сланина
  • 400 мл ябълков сок
  • 200 мл зелев сок
  • 500 г лук шалот
  • 2 скилидки чесън
  • 2 дафинови листа
  • 5 зърна хвойна
  • 1 ч.л. зърна черен пипер
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • сол на вкус

Свързани рецепти