Патешки бутчета с кисело зеле
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за патешки бутчета, задушени с кисело зеле, на фурна. За повече сочност и вкус се добавят резени сланина и кубчета колбас. Едно традиционно зимно ястие!
Продукти
- 4 патешки бутчета
- 1.6 кг кисело зеле
- 200 г сурово-пушен колбас
- 100 г сланина
- 400 мл ябълков сок
- 200 мл зелев сок
- 500 г лук шалот
- 2 скилидки чесън
- 2 дафинови листа
- 5 зърна хвойна
- 1 ч.л. зърна черен пипер
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете патешките бутчета от излишната мазнина, оголете капачетата им от кожата. Запечете ги в сух тиган от страната на кожата до златисто. Обърнете ги и ги запечете и от другата страна за кратко. Овкусете ги със сол.
- 2. Обелете лука и го нарежете на две по дължина, накълцайте чесъна. Запържете ги в свинската мас. Добавете половината от сланината, нарязана на кубчета и нарязания на шайби колбас.
- 3. Когато лукът започне да се карамелизира, овкусете с черния пипер, дафиновите листа и леко счуканата хвойна. Прибавете нарязаното зеле, пушения червен пипер и го запържете.
- 4. Когато поомекне, поставете патешките бутчета върху зелето в съда. Налейте зелевия сок и ябълковия сок.
- 4. Покрийте с останалата нарязана на ленти сланина, кисело зеле и похлупете. Гответе около 2 часа на 160 градуса, с вентилатор, като фурната не се загрява предварително, ако съдът е керамичен.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Киран Джетуа
Оризови палачинки с патешко и сос
Рецепти Стоян и Лора
Патешки бутчета с кореноплодни и червено зеле
Рецепти Стоян и Лора
Патица с млинци
Рецепти Марк Мориарти
Китайски палачинки с патешко
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад
Рецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак