Лозови сарми с агнешка кайма
Рецепта от: Стоян и Лора
Плънката на тези сарми с лозов лист е от агнешка кайма, ориз, лук и джоджен. Приготвят се бързо, а са неустоимо вкусни, поляти със сос от кисело мляко.
Продукти
- 2 буркана лозови листа
- 800 г смляно агнешко месо от бут
- 200 г бисерен ориз
- 2 връзки пресен лук
- 1 връзка пресен чесън
- 1 връзка джоджен
- 1 връзка магданоз
- 2 домата
- 100 мл бяло вино
- 100 мл зехтин
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. черен пипер
- сол на вкус
- За поднасяне:
- 400 г кисело мляко
- 1 скилидка чесън
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете на ситно лука, чесъна, магданоза и джоджена и ги сипете в голяма купа.
- 2. Прибавете смляното месо и измития ориз.
- 3.Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и половината от зехтина. Разбъркайте.
- 4. С лозовите листа и плънката завийте стегнати сармички. Подредете ги в съд, на дъното на който сте сложили лозови листа.
- 5. Отгоре поставете доматите, нарязани на шайби. Налейте виното и останалия зехтин. Гответе на слаб огън около час.
- 6. Стрийте чесъна на паста с малко сол и с него овкусете млякото. Ако е нужно, добавете още сол. Сервирайте сармичките с млечния сос.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Печен агнешки бут
Рецепти Стоян и Лора
Задушено агнешко с гремолата
Рецепти Марк Мориарти
Агнешко на фурна с картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Агнешки котлети с шишчета от чери домати
Рецепти Стоян и Лора
Пълнена агнешка плешка
Рецепти Надия Хюсеин
Самоса пай
Рецепти Нико Рейнолдс
Бавно печен агнешки бут
Рецепти Ейнсли Хариът
Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниока
Рецепти Нико Рейнолдс
Агнешко и патладжани с подправки с кускус и печени зеленчуци
Рецепти Стоян и Лора
Агнешка чорба