• Лепкави агнешки ребраРецепти
    Лепкави агнешки ребра

    За да станат крехки, агнешките ребра първо се варят, а след това се пекат, обилно намазани със смес от соев сос, балсамов оцет, захар и мед. Сервират се в голяма чиния, за да е споделено удоволствието...

  • Агнешки кебапРецепти
    Агнешки кебап

    Както  е известно, кебапът изисква предварителна подготовка - месото да се маринова, да се подготви хубава жарава. В тази рецепта агнешкият кебап се поднася с тънки питки, приготвени с квас и патешка...

  • Самоса пайРецепти
    Самоса пай

    Самоса е традиционно ястие  за Индия и Пакистан. Вместо малки тестени триъгълни джобчета, които се пържат, самоса може да се приготви и под формата на пай. Тестото за пая се приготвя от брашно, гореща...

  • Адана кебапРецепти
    Адана кебап

    Класическа рецепта за турски адана кебап. Най-важното условие, за да го приготвите, е да разпалите жив огън.

  • Салата с боб, агнешко с билкова коричка и доматиРецепти
    Салата с боб, агнешко с билкова коричка и домати

    За тази богата салата първо изпечете месото, предварително мариновано в смес от подправки. След това смесете варивата и пресните домати. Завършете като добавите нарязаното месо.

  • Задушено агнешкоРецепти
    Задушено агнешко

    1. Загрейте 2 с.л. олио в дълбок чугунен съд с капак и запечатайте парчетата агнешко в него, разделено на две порции. Щом месото покафенее добре от всички страни, извадете в чиния. 2. В блендер сложе...

  • Агнешко магданозлия с оризРецепти
    Агнешко магданозлия с ориз

    1. Нарежете месото на кубчета. Наситнете пресните лук и чесън, дръжките от магданоза и листенцата от 2–3 стръка джоджен, а целината нарежете на дребни кубчета. 2. В тенджера загрейте маслото и запърж...

  • Пикантно агнешко с боб канелиниРецепти
    Пикантно агнешко с боб канелини

    1. Почистете месото от сухожилия и го нарежете на малки парчета. Сложете го в купа и поръсете със смлени кимион и кориандър. Разбъркайте добре. 2. Загрейте 3 с.л. олио в голяма тенджера с двойно дъно...