Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниока
Рецепта от: Ейнсли Хариът
Това е рецепта за малки хапки от агнешки кюфтенца, поднесени върху запечени в грил-тиган кръгчета маниока и поръсени с домашна майонеза. Корените маниока са добра алтернатива на така познатите ни картофи.
Продукти
- 1 корен маниока
- 2 с.л. зехтин
- 500 г агнешка кайма
- 1 с.л. настърган джинджифил
- 1 скилидка чесън
- 1 дълга червена люта чушка
- 2 ч.л. смлян кимион
- сол и черен пипер
- За соса:
- ¾ ч.ч. майонеза
- 1 лайм, кора и сок
- 1 дълга червена люта чушка
- 1 ч.л. сос „Срирача“
- За сервиране:
- листа кориандър
- лайм
Начин на приготвяне:
- 1. В купа сипете каймата и към нея добавете фино настърганите джинджифил и чесън, нарязания на тънки кръгчета пресен лук и нарязаната на ситно люта чушка, без семки. Овкусете със сол, черен пипер и кимион. Омесете каймата много добре с ръце.
- 2. С мокри ръце оформете кюфтенца с големината на орех. След това ги сплескайте, за да станат плоски.
- 3. Загрейте 1-2 с.л. зехтин в тиган и изпържете кюфтенцата в него, за 1-2 минути от всяка страна.
- 4. Обелете корена маниока и го нарежете на кръгчета с дебелина 2 см. Поръсете ги от двете страни със сол, черен пипер и обилно със зехтин. Поставете ги в загрят грил-тиган и ги печете 3-4 минути от двете страни, докато омекнат.
- 5. За соса смесете майонезата с фино настърганата кора на лайма и сока му и лютия сос. Добавете и нарязана на тънки кръгчета люта чушка, без семки. Разбъркайте добре.
- 6. Върху кръгче печена маниока поставете кюфтенце. Върху него разстелете майонезен сос. Поръсете с нарязани листа кориандър и сок от лайм.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Печен агнешки бут
Рецепти Стоян и Лора
Лозови сарми с агнешка кайма
Рецепти Стоян и Лора
Задушено агнешко с гремолата
Рецепти Марк Мориарти
Агнешко на фурна с картофи
Рецепти Ейнсли Хариът
Агнешки котлети с шишчета от чери домати
Рецепти Стоян и Лора
Пълнена агнешка плешка
Рецепти Надия Хюсеин
Самоса пай
Рецепти Нико Рейнолдс
Бавно печен агнешки бут
Рецепти Нико Рейнолдс
Агнешко и патладжани с подправки с кускус и печени зеленчуци
Рецепти Стоян и Лора
Агнешка чорба