Агнешко с пържен хляб

Това е рецепта за агнешко месо с крутони от хляб. Бърз начин за приготвяне на сочно агнешко месо.

Продукти

  • 2 агнешки пържоли зехтин 2 скилидки чесън 200 г стар бял хляб 3 с.л. прясно мляко сол и черен пиперЗа соса:25 г филе аншоа 1 с.л. каперси 1.5 ч.л. дижонска горчица 2 с.л. червен винен оцет зехтин екстра върджин 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

  • 1. Пържолите трябва да са от горната част на бута. Сложете пържолите легнали и направете 4 разреза по цялата обиколка на всяка, по височина. Поръсете ги със сол и повече едро смлян черен пипер и от двете страни и ги потупайте.
  • 2. Загрейте добре тиган и сипете 1-2 с.л. зехтин в него. Поставете пържолите. Смачкайте небелените скилидки чесън и ги пуснете в тигана. пържете пържолите по 3 минути от всяка страна. От време на време наклонявайте тигана и обливайте месото с отделилия се сос. Извадете месото в чиния и го оставете да почине.
  • 3. Нарежете хляба на филийки, а след това на кубчета. Сложете ги в купа и ги поръсете със сол и прясно мляко. Оставете ги да постоят 5 минути.
  • 4. Обелете чесъна, който се пържи заедно  с месото и го сложете в хаванче. Добавете филенцата аншоа от бурканче и каперсите. Намакчайте всичко на пюре. Добавете горчицата, оцета и малко зехтин екстра върджин. Разбъркайте добре. Накрая добавете нарязания магданоз.
  • 5. Загрейте тиган и сипете 2-3 с.л. зехтин. леко изтискайте хлебните кубчета и ги сложете в тигана. Пържете 4-5 минути, като често разтръсквате тигана. Извадете кротоните върху кухненска хартия.
  • 6. Разстелете 1 с.л. сос на дъното на чиния. Върху него сложете няколко кротона, а върху тях агнешките пържоли. Поръсете още кротони върху месото и сипете от соса на няколко места.

Свързани рецепти

Виж всички