Агнешко с пържен хляб

Агнешко с пържен хляб

Начин на приготвяне:

1. Пържолите трябва да са от горната част на бута. Сложете пържолите легнали и направете 4 разрези по цялата обиколка на всяка, по височина.Поръсете ги със сол и повече едро смлян черен пипер и от двете страни и ги потупайте.
2. Загрейте добре тиган и сипете 1-2 с.л. зехтин в него. Поставете пържолите. Смачкайте небелените сксилидки чесън и ги пуснете в тигана. пържете пържолите по 3 минути от всяка страна. От време на време накланяйте тигана и обливайте месото с отделилия се сос. Извадете месото в чиния и го оставете да почине.
3. Нарежете хляба на филийки, а след това на кубчета. Сложете ги в купа и ги поръсете със сол и прясно мляко. Оставете ги да постоят 5 минути.
4. Обелете чесъна, който се пържи заедно  с месото и го сложете в хаванче. Добавете филенцата аншоа от бурканче и каперсите. Намакчайте всичко на пюре. Добавете горчицата, оцета и малко зехтин екстра върджин. Разбъркайте добре. Накрая добавете нарязания магданоз.
5. Загрейте тиган и сипете 2-3 с.л. зехтин. леко изтискайте хлебните кубчета и ги сложете в тигана. Пържете 4-5 минути, като често разтръсквате тигана. Извадете кротоните върху кухненска хартия.
6. Разстелете 1 с.л. сос на дъното на чиния. Върху него сложете няколко кротона, а върху тях агнешките пържоли. Поръсете още кротони върху месото и сипете от соса на няколко места.

Продукти

  • 2 агнешки пържоли
  • зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 200 г стар бял хляб
  • 3 с.л. прясно мляко
  • сол и черен пипер

За соса:

  • 25 г филе аншоа
  • 1 с.л. каперси
  • 1.5 ч.л. дижонска горчица
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • зехтин екстра върджин
  • 1 връзка магданоз

Свързани рецепти