Агнешки котлети с шишчета от чери домати
Рецепта от: Ейнсли Хариът
Тези лесни за приготвяне и много вкусни агнешки котлети със средиземноморски подправки са перфектна рецепта за вечеря на открито, макар че може да ги приготвите и в грил-тиган, вместо върху скара. Котлетите са придружени от шишчета с чери домати и хляб.
Продукти
- 8 агнешки котлета
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. сух риган
- 1 ч.л. сушена мента
- 3 с.л. зехтин
- 2 ч.л. мека горчица
- 1 лимон, кора и сок
- сол и черен пипер
- За шишчетата:
- 16 чери доматчета
- 2-3 скилидки чесън
- 12 кубчета хляб с квас
- 12 малки дафинови листа
- зехтин
Начин на приготвяне:
- 1. В тавичка направете маринатата като смесите зехтин, настъргана лимонова кора, сушен риган и мента, лимонов сок и намачкани скилидки чесън с щипка сол. Добавете горчицата и черен пипер. Разбъркайте добре.
- 2. Поставете агнешките котлети в маринатата и хубаво ги оваляйте в нея. Оставете ги поне за 30 минути.
- 3. Загрейте силно електрическа скара. Поставете агнешките котлети върху нея и печете по 4-5 минути от всяка страна.
- 4. Пригответе шишчетата като нанизвате чери доматче, скилидка чесън, дафинов лист и кубче хляб. Повторете последователността на продуктите. Поръсете шишчетата със сол и зехтин и ги запечете върху скарата за кратко.
- 5. Сервирайте по 2 агнешки котлета и 2 шишчета с чери домати в порция. Поднесете с картофена салата с черни маслини без костилки и саламурено сирене, овкусена с червен лук, чесън, сух риган, магданоз, зехтин и лимонов сок.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Печен агнешки бут
Рецепти Джейми Оливър
Кофта кебап с печено агнешко
Рецепти Стоян и Лора
Лозови сарми с агнешка кайма
Рецепти Стоян и Лора
Задушено агнешко с гремолата
Рецепти Марк Мориарти
Агнешко на фурна с картофи
Рецепти Стоян и Лора
Пълнена агнешка плешка
Рецепти Надия Хюсеин
Самоса пай
Рецепти Нико Рейнолдс
Бавно печен агнешки бут
Рецепти Ейнсли Хариът
Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниока
Рецепти Стоян и Лора
Агнешка чорба