Този печен агнешки бут върху слоеве от тънко нарязани картофи и лук е лесен за приготвяне и подходящ за специална вечеря.

Продукти

  • 2 кг агнешки бут
  • 8 големи картофа
  • 2 глави лук
  • шепа мащерка
  • шепа розмарин
  • 100 г масло
  • 6 скилидки чесън

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета (2 см) с помощта на ренде Мандолина. По същия начин нарежете и обелените глави лук.
  • 2. Разтопете маслото.
  • 3. В голяма и дълбока тава подредете 1 слой картофи. Поръсете ги с малко разтопено масло, сол и черен пипер. Накъсайте листенцата на 1 стрък розмарин и 1 стрък мащерка. Подредете слой от лук. След това повторете подредбата – картофи, разтопено масло, подправки. Най-горният слой трябва да е от картофи.
  • 4. Завържете агнешкия бут с готварски конец. В месото направете прорези с остър нож и в тях набучете скилидките чесън. Поставете месото върху картофите и увийте с голям лист алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 3 часа. След това махнете фолиото и печете на 220 градуса, докато кожата на месото се запече добре.

Свързани рецепти

Виж всички