Агнешко на фурна с картофи
Рецепта от: Марк Мориарти
Този печен агнешки бут върху слоеве от тънко нарязани картофи и лук е лесен за приготвяне и подходящ за специална вечеря.
Продукти
- 2 кг агнешки бут
- 8 големи картофа
- 2 глави лук
- шепа мащерка
- шепа розмарин
- 100 г масло
- 6 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета (2 см) с помощта на ренде Мандолина. По същия начин нарежете и обелените глави лук.
- 2. Разтопете маслото.
- 3. В голяма и дълбока тава подредете 1 слой картофи. Поръсете ги с малко разтопено масло, сол и черен пипер. Накъсайте листенцата на 1 стрък розмарин и 1 стрък мащерка. Подредете слой от лук. След това повторете подредбата – картофи, разтопено масло, подправки. Най-горният слой трябва да е от картофи.
- 4. Завържете агнешкия бут с готварски конец. В месото направете прорези с остър нож и в тях набучете скилидките чесън. Поставете месото върху картофите и увийте с голям лист алуминиево фолио. Печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 3 часа. След това махнете фолиото и печете на 220 градуса, докато кожата на месото се запече добре.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Печен агнешки бут
Рецепти Джейми Оливър
Кофта кебап с печено агнешко
Рецепти Стоян и Лора
Лозови сарми с агнешка кайма
Рецепти Стоян и Лора
Задушено агнешко с гремолата
Рецепти Ейнсли Хариът
Агнешки котлети с шишчета от чери домати
Рецепти Стоян и Лора
Пълнена агнешка плешка
Рецепти Надия Хюсеин
Самоса пай
Рецепти Давид Скоко
Агнешки котлети с огретен от резене
Рецепти Нико Рейнолдс
Бавно печен агнешки бут
Рецепти Ейнсли Хариът
Азиатски агнешки кюфтенца върху канапе от маниока