Киш с наденица
Рецепта от: Стоян и Лора
- Разтопете маслото. Намажете всички кори с масло и ги подредете една върху друга.
- Поставете корите във форма за тарт (диаметър 20 см) и изрежете стърчащите краища по ръба на формата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути.
- Нарежете лука на ситно, а наденицата на кубчета. Запържете ги в тиган със сгорещения зехтин.
- Разбъркайте яйцата с горчицата и сметаната. Овкусете със сол и пипер и добавете наденицата с лука.
- Върху изпечената кора сложете плънката. Поръсете с настъргания кашкавал.
- Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 25 минути.
Съвет:
Притиснете корите с нещо тежко, преди да ги запечете във фурната, за да запазят формата си и да не се надуят.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Продукти
- 200 г точени кори (около 1/2 пакет)
- 1 бр. родопска наденица
- 1 връзка пресен лук
- 200 г кашкавал от краве мляко
- 3 яйца
- 350 мл течна животинска сметана
- 1 с.л. ретро горчица
- 20 мл зехтин
- краве масло за мазане
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/