1. Разтопете маслото. Намажете всички кори с масло и ги подредете една върху друга.
  2. Поставете корите във форма за тарт (диаметър 20 см) и изрежете стърчащите краища по ръба на формата. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути.
  3. Нарежете лука на ситно, а наденицата на кубчета. Запържете ги в тиган със сгорещения зехтин.
  4. Разбъркайте яйцата с горчицата и сметаната. Овкусете със сол и пипер и добавете наденицата с лука.
  5. Върху изпечената кора сложете плънката. Поръсете с настъргания кашкавал.
  6. Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 25 минути.

Съвет:

Притиснете корите с нещо тежко, преди да ги запечете във фурната, за да запазят формата си и да не се надуят.

* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Продукти

  • 200 г точени кори (около 1/2 пакет)
  • 1 бр. родопска наденица
  • 1 връзка пресен лук
  • 200 г кашкавал от краве мляко
  • 3 яйца
  • 350 мл течна животинска сметана
  • 1 с.л. ретро горчица
  • 20 мл зехтин
  • краве масло за мазане
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички