1. За тестото разделете жълтъците от белтъците. Жълтъците смесете с олиото, млякото, 50 г от захарта, ванилията и брашното.
  2. Разбийте белтъците на сняг с останалата захар и внимателно, на части, ги добавете към жълтъците, като бъркате с шпатула.
  3. Покрийте плитка тава с пергаментова хартия, залепете я за дъното с част от тестото. В нея изсипете половината тесто и заравнете.
  4. В купата с останалото тесто пресейте какаото и внимателно разбъркайте. Изсипете кафявото тесто върху бялото с помощта на пош. По желание с обратната страна на шпатула оформете ивици в тестото, за да се получат шарки.
  5. Печете във фурна, предварително загрята на 180 градуса, за около 10 минути. Охладете леко, отлепете от хартията и навийте на руло. Оставете да се охлади добре.
  6. За крема загрейте млякото и захарта в касерола. Разбъркайте нишестето с 20 мл студена вода и налейте в съда при млякото и захарта. Гответе на умерен огън при непрекъснато бъркане, докато кремът се сгъсти. Дръпнете от котлона и прибавете маслото. Прехвърлете в купа, покрийте с прозрачно фолио и охладете.
  7. Разгънете оформеното руло, намажете с крема и отново завийте на руло. Оставете в хладилник за 1 час. Преди поднасяне подравнете краищата и декорирайте с разтопен черен шоколад.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

  • За крема:
  • 250 мл прясно мляко
  • 100 г захар
  • 50 г краве масло
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • За тестото:
  • 4 яйца
  • 120 г захар
  • 40 мл олио
  • 40 мл прясно мляко
  • 70 г брашно
  • 1-2 с.л. какао
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • За декорация:
  • 50 г черен шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички