1. Нарежете лука на полумесеци, а печените чушки – на дребни кубчета. Сложете ги в купа, добавете отцедения боб и руколата. Разбъркайте.

2. Смесете оцета със солта и сухия чесън. Налейте зехтина, добавете и черен пипер и хубаво разбъркайте.

3. Залейте салатата с дресинга. Преди да поднесете, я поръсете с хрупкав лук.

Продукти

  • 200 г рукола
  • 1 консерва червен боб (400 г)
  • 3 печени червени чушки (от буркан без оцет)
  • 1 малка глава червен лук
  • 2 с.л. хрупкав пържен лук
  • За дресинга:
  • 40 мл червен винен оцет
  • 70 мл зехтин
  • 1/2 ч.л. сух чесън
  • сол и черен пипер вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички