Салата с рукола, чушки и червен боб
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете лука на полумесеци, а печените чушки – на дребни кубчета. Сложете ги в купа, добавете отцедения боб и руколата. Разбъркайте.
2. Смесете оцета със солта и сухия чесън. Налейте зехтина, добавете и черен пипер и хубаво разбъркайте.
3. Залейте салатата с дресинга. Преди да поднесете, я поръсете с хрупкав лук.
Продукти
- 200 г рукола
- 1 консерва червен боб (400 г)
- 3 печени червени чушки (от буркан без оцет)
- 1 малка глава червен лук
- 2 с.л. хрупкав пържен лук
- За дресинга:
- 40 мл червен винен оцет
- 70 мл зехтин
- 1/2 ч.л. сух чесън
- сол и черен пипер вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Салата „Цезар”
Рецепти Орехов дресинг за зелена салата