The Walt Disney Company
Пържени свински ребра със зелева салата

Преди да се изпържат, свинските ребра се сваряват във вода, овкусена с люта чушка, джинджифил и соев сос. Сервират се с богата зелева салата.

Продукти

  • 1 кг свински ребра (малки)
  • 40 мл тъмен соев сос
  • 30 г пресен джинджифил
  • 1 суха люта чушка
  • 1 пакетче микс за ребърца
  • За гарниране:
  • 1/2 глава бяло зеле
  • 2 стръка стеблена целина
  • 1 малка глава червено цвекло
  • 1 зелена ябълка
  • 2 моркова
  • 50 мл червен винен оцет
  • 50 мл олио
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Сложете предварително нарязаните ребра в тенджера. Обелете джинджифила с помощта на лъжичка и го нарежете на едро.
  • 2. В тенджерата добавете соевия сос, цялата люта чушка, джинджифила и микса за ребърца. Налейте вода, колкото да покрие ребърцата.
  • 3. Варете, докато месото започне да се отделя от костите – около час и 30 минути. Извадете ребрата от бульона и ги оставете да изстинат.
  • 4. Сварените ребра изпържете на два пъти в тенджера на маслена баня. Изваждайте готовите върху решетка, за да се отцедят от излишната мазнина.
  • 5. За салатата нарежете зелето на тънко, а стръковете целина обелете и нарежете косо. Обелете цвеклото и го нарежете на жулиен. Морковите обелете и настържете на едро ренде, а ябълката нарежете на тънки ивици. Смесете всичко в голяма купа.
  • 6. Овкусете салатата с оцет, олио и сол на вкус. Разбъркайте добре.
  • 7. Сервирайте пържените ребра със зелевата салата.

Свързани рецепти

Виж всички