Пържени свински ребра със зелева салата
Рецепта от: Стоян и Лора
The Walt Disney Company
Преди да се изпържат, свинските ребра се сваряват във вода, овкусена с люта чушка, джинджифил и соев сос. Сервират се с богата зелева салата.
Продукти
- 1 кг свински ребра (малки)
- 40 мл тъмен соев сос
- 30 г пресен джинджифил
- 1 суха люта чушка
- 1 пакетче микс за ребърца
- За гарниране:
- 1/2 глава бяло зеле
- 2 стръка стеблена целина
- 1 малка глава червено цвекло
- 1 зелена ябълка
- 2 моркова
- 50 мл червен винен оцет
- 50 мл олио
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете предварително нарязаните ребра в тенджера. Обелете джинджифила с помощта на лъжичка и го нарежете на едро.
- 2. В тенджерата добавете соевия сос, цялата люта чушка, джинджифила и микса за ребърца. Налейте вода, колкото да покрие ребърцата.
- 3. Варете, докато месото започне да се отделя от костите – около час и 30 минути. Извадете ребрата от бульона и ги оставете да изстинат.
- 4. Сварените ребра изпържете на два пъти в тенджера на маслена баня. Изваждайте готовите върху решетка, за да се отцедят от излишната мазнина.
- 5. За салатата нарежете зелето на тънко, а стръковете целина обелете и нарежете косо. Обелете цвеклото и го нарежете на жулиен. Морковите обелете и настържете на едро ренде, а ябълката нарежете на тънки ивици. Смесете всичко в голяма купа.
- 6. Овкусете салатата с оцет, олио и сол на вкус. Разбъркайте добре.
- 7. Сервирайте пържените ребра със зелевата салата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Джейми Оливър
Печени свински ребра с британски барбекю сос
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско