целина
Вижте по-долу всички наши рецепти
Рецепти Свинско задушено
Свинско месо, задушено със зеленчуци на слаб огън. Сервира се с картофи, ориз или пресен хляб. Да си оближеш пръстите!
Рецепти Пържени свински ребра със зелева салата
Преди да се изпържат, свинските ребра се сваряват във вода, овкусена с люта чушка, джинджифил и соев сос. Сервират се с богата зелева салата.
Рецепти Провансалска яхния с телешко
Това е класическа рецепта от френската кухня. Яхнията се готви бавно, за да може месото да стане много крехко, а сосът да се редуцира и вкусът му да стане наситен.
Рецепти Супа от тиква с печено халуми
Тиквата за тази крем-супа първо се пече заедно с други зеленчуци. След това се смесва с бульон, прясно мляко и масло и се пасира. Гарнира се с кубчета запечено халуми и тиквени семки. Истинска класика...
Рецепти Смес от сушени зеленчуци
Изсушаването на зеленчуци е един от начините за съхранението им за по-дълго време, за зимните месеци. Важно е зеленчуците да са пресни, за да може да запазят полезните си съставки. Тази смес от сушени...
Рецепти Печено пиле с грейви сос
Пилето се пече цяло заедно с нарязаните зеленчуци. От отделилата се мазнина по време на печенето и зеленчуците се приготвя сос Грейви. Просто, вкусно и празнично!
Рецепти Стек от целина
1. Обелете и след това нарежете целината на шайби с дебелина около 2 см. Смесете зехтина със стрития на паста чесън, накълцана мащерка и пушена сол на вкус и намажете шайбите целина. 2. Гответе ги в...
Рецепти Печен дивеч с полента
Угощение от печено дивечово месо, поднесено върху полента. Вместо дивеч, може да използвате свободно отглеждано пиле.