Мариновано свинско бонфиле с боб Софенка
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Почистете бонфилетата от ципите и ги изтънете с помощта на нож, така че да се получат два тънки листа месо.
2. Накълцайте листенцата мащерка и розмарин. Смесете ги в купа с оцета, зехтина, горчицата, сол на вкус и накълцания чесън.
3. Залейте месото и го оставете да се маринова за 2–3 часа.
4. След това го изпечете в сгорещен грил тиган от двете страни до готовност.
5. Наситнете праза и джоджена за салатата и ги запържете в сгорещеното олио.
6. Добавете червения пипер и след това отцедения боб. Разбъркайте и след една–две минути дръпнете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер.
7. Поднесете месото с топлата бобена салата.
Продукти
- 2 свински бонфилета
- 50 мл тъмен балсамов оцет
- 50 мл студено пресован зехтин
- 1 стрък мащерка
- 1 стръка розмарин
- 1 с.л. дижонска горчица
- 1 скилидки чесън
- сол на вкус
- За боба:
- 800 г едър бял боб от буркан
- 100 мл олио
- 3 стръка праз
- 1 връзка джоджен
- 1 с.л. червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол