Мариновано свинско бонфиле с боб Софенка
Рецепта от: Стоян и Лора
Свинското месо се маринова със смес от зехтин, оцет, чесън и подправки. След това се изпича в грил-тиган и се сервира върху бобена салата с праз и джоджен.
Продукти
- 2 свински бонфилета
- 50 мл тъмен балсамов оцет
- 50 мл студено пресован зехтин
- 1 стрък мащерка
- 1 стръка розмарин
- 1 с.л. дижонска горчица
- 1 скилидки чесън
- сол на вкус
- За боба:
- 800 г едър бял боб от буркан
- 100 мл олио
- 3 стръка праз
- 1 връзка джоджен
- 1 с.л. червен пипер
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете бонфилетата от ципите и ги изтънете с помощта на нож, така че да се получат два тънки листа месо.
- 2. Накълцайте листенцата мащерка и розмарин. Смесете ги в купа с оцета, зехтина, горчицата, сол на вкус и накълцания чесън.
- 3. Залейте месото и го оставете да се маринова за 2–3 часа.
- 4. След това го изпечете в сгорещен грил тиган от двете страни до готовност.
- 5. Наситнете праза и джоджена за салатата и ги запържете в сгорещеното олио.
- 6. Добавете червения пипер и след това отцедения боб. Разбъркайте и след една–две минути дръпнете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер.
- 7. Поднесете месото с топлата бобена салата.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печена наденица рагу
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Печено свинско с хрупкави картофи
Рецепти Нико Рейнолдс
Печени наденички с полента със сирене и боб
Рецепти Том Керидж
Бургер с чоризо
Рецепти Стоян и Лора
Свинско руло
Рецепти Ейнсли Хариът
Хапки с диня, кокос и свинско