Свинското месо се маринова със смес от зехтин, оцет, чесън и подправки. След това се изпича в грил-тиган и се сервира върху бобена салата с праз и джоджен.

 

Продукти

  • 2 свински бонфилета
  • 50 мл тъмен балсамов оцет
  • 50 мл студено пресован зехтин
  • 1 стрък мащерка
  • 1 стръка розмарин
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 1 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • За боба:
  • 800 г едър бял боб от буркан
  • 100 мл олио
  • 3 стръка праз
  • 1 връзка джоджен
  • 1 с.л. червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете бонфилетата от ципите и ги изтънете с помощта на нож, така че да се получат два тънки листа месо.
  • 2. Накълцайте листенцата мащерка и розмарин. Смесете ги в купа с оцета, зехтина, горчицата, сол на вкус и накълцания чесън.
  • 3. Залейте месото и го оставете да се маринова за 2–3 часа.
  • 4. След това го изпечете в сгорещен грил тиган от двете страни до готовност.
  • 5. Наситнете праза и джоджена за салатата и ги запържете в сгорещеното олио.
  • 6. Добавете червения пипер и след това отцедения боб. Разбъркайте и след една–две минути дръпнете от огъня. Овкусете със сол и черен пипер.
  • 7. Поднесете месото с топлата бобена салата.

Свързани рецепти

Виж всички