1. Нарежете пилето на парчета. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги оваляйте в брашно. Загрейте част от зехтина в тенджера и запържете месото на няколко пъти от всички страни, до златисто. 

2. Нарежете лука, чушките и прошутото на ивички. Чесъна нарежете на тънки филийки. 

3. В друга тенджера загрейте останалия зехтин. Пуснете нарязаните зеленчуци и прошутото, прибавете нарязаната на ситно мащерка. Щом зеленчуците се запържат, без да се карамелизират, налейте виното. Гответе 2-3 минути. 

4. Добавете доматения концентрат и доматите. 

5. Овкусете с пушения пипер, сложете и парчетата пиле. Добавете дафиновите листа, сол и пипер на вкус. Похлупете и гответе яхнията на много слаб огън около 2 часа. Ако има нужда, налейте малко вода.

6. Сервирайте яхнията със запечени филийки хляб.

Продукти

  • 1 пиле
  • 800 г цели домати от консерва
  • 2 червени чушки
  • 2 жълти чушки
  • 2 глави лук
  • 5 скилидки чесън
  • 60 г прошуто
  • 0.5 връзка прясна мащерка
  • 2 с.л. концентрирано доматено пюре
  • 150 мл бяло вино
  • 70 мл зехтин
  • 2 дафинови листа
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • сол и черен пипер
  • брашно за овалване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички