Баска яхния от пиле и домати
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете пилето на парчета. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги оваляйте в брашно. Загрейте част от зехтина в тенджера и запържете месото на няколко пъти от всички страни, до златисто.
2. Нарежете лука, чушките и прошутото на ивички. Чесъна нарежете на тънки филийки.
3. В друга тенджера загрейте останалия зехтин. Пуснете нарязаните зеленчуци и прошутото, прибавете нарязаната на ситно мащерка. Щом зеленчуците се запържат, без да се карамелизират, налейте виното. Гответе 2-3 минути.
4. Добавете доматения концентрат и доматите.
5. Овкусете с пушения пипер, сложете и парчетата пиле. Добавете дафиновите листа, сол и пипер на вкус. Похлупете и гответе яхнията на много слаб огън около 2 часа. Ако има нужда, налейте малко вода.
6. Сервирайте яхнията със запечени филийки хляб.
Продукти
- 1 пиле
- 800 г цели домати от консерва
- 2 червени чушки
- 2 жълти чушки
- 2 глави лук
- 5 скилидки чесън
- 60 г прошуто
- 0.5 връзка прясна мащерка
- 2 с.л. концентрирано доматено пюре
- 150 мл бяло вино
- 70 мл зехтин
- 2 дафинови листа
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- сол и черен пипер
- брашно за овалване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол