Зелен боб с лимонов пипер и пармезан
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Потопете размразения зелен фасул в кипяща подсолена вода за 2–3 минути. Отцедете го.
2. За лимоновия пипер счукайте в хаванче настърганата лимонова кора, белия пипер и солта.
3. Сложете отцедения фасул в тава, добавете маслото, нарязано на кубчета, оставете да се разтопи и разбъркайте.
4. Овкусете с лимоновия пипер и сухия чесън и хубаво разбъркайте. Поръсете с настъргания пармезан и хлебните трохи.
5. По желание полейте и с малко зехтин. Запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Извадете и сервирайте с накълцани листенца от прясна мащерка.
Съвет:
Може да използвате зелен фасул от консерва или от буркан. В този случай не е нужно да го варите предварително.
Продукти
- 800 г замразен зелен фасул
- 80 г пармезан
- 60 г краве масло
- 2–3 филийки бял хляб (4 с.л. хлебни трохи)
- 1 ч.л. сух чесън
- сол на вкус
- прясна мащерка за сервиране
- За лимоновия пипер:
- кората от 1 лимон
- 1 ч.л. бял пипер на зърна
- 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Джейми Оливър
Печени пълнени лимони
Рецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Брускети с гъби
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Тапенада от маслини и лимон
Рецепти Ненад Великович
Мини пици от тортиля
Рецепти Ненад Великович
Пълнен сандвич със салса
Рецепти Ненад Великович
Рулца със сушени сливи и ементал