1. Потопете размразения зелен фасул в кипяща подсолена вода за 2–3 минути. Отцедете го.

2. За лимоновия пипер счукайте в хаванче настърганата лимонова кора, белия пипер и солта.

3. Сложете отцедения фасул в тава, добавете маслото, нарязано на кубчета, оставете да се разтопи и разбъркайте.

4. Овкусете с лимоновия пипер и сухия чесън и хубаво разбъркайте. Поръсете с настъргания пармезан и хлебните трохи.

5. По желание полейте и с малко зехтин. Запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Извадете и сервирайте с накълцани листенца от прясна мащерка.

 

Съвет:

Може да използвате зелен фасул от консерва или от буркан. В този случай не е нужно да го варите предварително.

 

Продукти

  • 800 г замразен зелен фасул
  • 80 г пармезан
  • 60 г краве масло
  • 2–3 филийки бял хляб (4 с.л. хлебни трохи)
  • 1 ч.л. сух чесън
  • сол на вкус
  • прясна мащерка за сервиране
  • За лимоновия пипер:
  • кората от 1 лимон
  • 1 ч.л. бял пипер на зърна
  • 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички