Свързани предаванияБон АпетиГледайте Вторник, 19 ноември, 00:00 | Вторник, 19 ноември, 11:30

Начин на приготвяне:

  1. Стрийте чесъна на паста с малко сол. Разбъркайте двата вида мляно месо с чесъна, червения пипер, сминдуха, стрития риган, сол и пипер на вкус. Оставете каймата да престои 20 минути. След това с ръце я накъсайте в сух тиган и я запържете до златистокафяво.
  2. Разбъркайте брашното в 1 л хладка вода. В тенджера загрейте 1 л вода с 1/2 с.л. сол. Щом водата кипне, постепенно сипвайте кашата с брашно - на тънка струйка и при постоянно бъркане. Продължете да бъркате с дървена лъжица и гответе на слаб огън, докато се сготви - около 25 минути. Щом сместа започне да се отделя от стените на съда, дръпнете от огъня.
  3. В друг съд загрейте маслото и го бъркайте на умерен огън, докато стане светлокафяво и развие аромат на ядки. Дръпнете го от котлона и го прецедете.
  4. С част от маслото намажете големи форми за крем брюле. Сложете от качамака и го намажете с масло. Отгоре сложете от запържената кайма и натрошено сирене, а после отново качамак и масло. Запечете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
  5. Сервирайте всяка порция с останалата запържена кайма и натрошено сирене. По желание поръсете с червен пипер и още малко от кафявото масло.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Продукти

400 г царевично брашно

400 г краве сирене

200 г краве масло

сол на вкус

За сместа за наденици:

250 г смляна свинска плешка

250 г смлени свински гърди

1 скилидка чесън

1 с.л. червен пипер

1/4 ч.л. сминдух

1/4 ч.л. сух риган

сол и черен пипер на вкус

Свързани рецепти