Запечен качамак
Рецепта от: Стоян и Лора
- Стрийте чесъна на паста с малко сол. Разбъркайте двата вида мляно месо с чесъна, червения пипер, сминдуха, стрития риган, сол и пипер на вкус. Оставете каймата да престои 20 минути. След това с ръце я накъсайте в сух тиган и я запържете до златистокафяво.
- Разбъркайте брашното в 1 л хладка вода. В тенджера загрейте 1 л вода с 1/2 с.л. сол. Щом водата кипне, постепенно сипвайте кашата с брашно - на тънка струйка и при постоянно бъркане. Продължете да бъркате с дървена лъжица и гответе на слаб огън, докато се сготви - около 25 минути. Щом сместа започне да се отделя от стените на съда, дръпнете от огъня.
- В друг съд загрейте маслото и го бъркайте на умерен огън, докато стане светлокафяво и развие аромат на ядки. Дръпнете го от котлона и го прецедете.
- С част от маслото намажете големи форми за крем брюле. Сложете от качамака и го намажете с масло. Отгоре сложете от запържената кайма и натрошено сирене, а после отново качамак и масло. Запечете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути.
- Сервирайте всяка порция с останалата запържена кайма и натрошено сирене. По желание поръсете с червен пипер и още малко от кафявото масло.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Продукти
- 400 г царевично брашно
- 400 г краве сирене
- 200 г краве масло
- сол на вкус
- За сместа за наденици:
- 250 г смляна свинска плешка
- 250 г смлени свински гърди
- 1 скилидка чесън
- 1 с.л. червен пипер
- 1/4 ч.л. сминдух
- 1/4 ч.л. сух риган
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол
Рецепти Джейми Оливър
Шишчета по гръцки /сувлаки/
Рецепти Джейми Оливър
Три вида ризото